Şevkin:Balcalı Hastanesi, Yüreğir Devlet Hastanesi’nde hizmet versin

Şevkin:Balcalı Hastanesi, Yüreğir Devlet Hastanesi’nde hizmet versin
Yayınlama: 24.02.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekilleri, depremde hasar gören ve Onkoloji Hastanesi hariç tüm birimleri taşınan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin bütünlüklü olarak Yüreğir Mustafa Kemalpaşa Bulvarı üzerindeki Yüreğir Devlet Hastanesi’ne taşınması gerektiğini vurguladı.

Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş’i ziyaret eden CHP’nin Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Dr. Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, Balcalı Hastanesi’nin Türkiye için önemini anlatırken bölgenin ağır sağlık yükünü çeken yapısıyla herhangi bir servisi dağılmadan hizmet vermeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

“YENİ HASTANE İNŞAATI BAŞLAMALI”

Milletvekili Orhan Sümer’in şehir dışı parti görevi nedeniyle katılamadığı toplantıda konuşan CHP’li Milletvekilleri, Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitiminin sürekliliğinin yanı sıra nitelikli ve komple bir sağlık hizmetinin devamının sağlanmasının önemini vurguladı.

Eski ve yıpranmış olan Balcalı Hastanesi binalarının üst üste gerçekleşen depremler nedeniyle şiddetli yeni bir depreme maruz kalması halinde riskli olabileceği kanaatinin oluşmasının ardından Onkoloji Hastanesi hariç tüm birimleri boşaltıldığını anımsatan CHP’li milletvekilleri, yeni hastane inşaatına zaman kaybedilmeden başlanması gerektiğini, inşaat tamamlanıncaya kadar tüm birimlerin Yüreğir Devlet Hastanesi’nde eksiksiz olarak hizmete devam etmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

“BÖLGENİN AĞIR YÜKÜNÜ ÇEKİYOR”

Adana’nın ve Türkiye’nin marka değeri yüksek Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin pandemi ve sonrasında gelen depremler nedeniyle Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sağlık hizmeti yükünü çektiğini, dağılması halinde diğer hastanelerin sağlık yükünü taşıyamayacağını, üniversite mantığının da yok olacağını ifade eden CHP’li milletvekilleri Ayhan Barut, Dr. Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, “Balcalı Hastanesi, tüm birimleri, doktorları, asistanları, öğrencileri ve görevlileriyle hastalara tek merkezden hizmet üretmelidir. Bunun için en uygun yer de Yüreğir Devlet Hastanesi’dir. Bu süre zarfında inşaata başlanmalı, üniversite hastanemiz teknolojik ve modern, depreme dayanıklı yeni bir binaya kavuşmalıdır. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Balcalı Hastanesi Başhekimliği ve Sağlık İl Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’nın gereken hassasiyeti göstermesini diliyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN MENTEŞ DE AYNI FİKİRDE

Ziyaretleri için CHP’li milletvekillerine teşekkür eden Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş de, Balcalı Hastanesi’nin bilim üreten bir marka olduğuna işaret etti. Hastanenin tahliyesine üzüldüğünü dile getiren Dr. Menteş, hastanenin Türkiye ve hizmet ettiği coğrafya için çok değerli olduğunu söyledi. Tıp eğitiminin uygulamalı olduğunu söyleyen Dr. Menteş, aynı hastanenin ayrı ayrı yerlere dağıtılmasının eğitimi aksatacağını söyledi. Kampüsten ayrı düşünülmeden yeni bir hastane inşaatına başlanmasının önemini belirten Dr. Menteş de bu süre zarfında hastanenin tamamıyla Yüreğir Devlet Hastanesi’nde hizmete devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.