Şevkin, Limon üreticisi ve dürüst sanayici darbe yiyor

Şevkin, Limon üreticisi ve dürüst sanayici darbe yiyor
Yayınlama: 04.04.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, piyasada “limon sosu” ve benzeri isimlerle sitrik asitten üretilen, gerçek ve doğal limon suyuna ikame kullanılan benzeri sıvıların tüketiciyi yanılttığını belirtti.
Bu yanıltmanın aynı zamanda sağlığı da tehdit ettiğini kaydeden Dr. Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini kaydetti.
“ADANA VE MERSİNLİ ÜRETİCİ ZORA DÜŞÜYOR”
Türkiye’de bolca ve kaliteli yetişen limonlar varken, bu ürünlerin üretiminde doğal limon yerine kimyasal içerikli ürünlerin kullanılmasının endişe verici olduğunu vurgulayan Dr. Şevkin, “Yoğunluğu Adana ve Mersin’de üretilen limon üreticilerimizi yakından ilgilendiren bu konu acilen ele alınmalıdır” dedi.
“SİTRİK ASİTLİ SIVILARI TÜKETMEYİN”
İçerik ve etiket düzenlenerek, limon suyu imal eden dürüst sanayici ve limon üreten çiftçinin hakkının korunacağı bir karar alınması gerektiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Gıda Kodeksi değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanmalıdır. Tüketicilerimizin, evlerinde ve gittikleri her türlü lokanta, cafe ve turistik tesislerde sitrik asit içerikli sıvılar yerine, taze limon veya saf limon suyu tüketmeleri sağlanmalıdır” diye konuştu

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.