Şevkin, İktidar gençleri yok saydı!

Şevkin, İktidar gençleri yok saydı!
Yayınlama: 07.04.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27. Yasama Dönemi’nin sona erdiği gün yaptığı konuşmada yüzbinlerce gencin atama taleplerinin karşılanmadığına dikkat çekti.
5 yıl boyunca yüzbinlerce gencin iş beklediğini kaydeden Dr. Şevkin, “Öğretmenler, mimar, mühendis ve şehir plancıları, Acil Durum Ön Lisans Mezunları, Piktes öğretmenleri, Harita ve Kadastro Teknikerleri, sağlık teknikerleri, psikologlar, sanat tarihçileri hep umutla atama bekledi” diye konuştu.
“GENÇLER, YOK SAYILDI”
Ama ne yazık ki bu atamalar gerçekleşmediğini dile getiren Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Hükümet, EYT’yi de eline yüzüne bulaştırdı. Bir günlük gecikmeyle yıllarca bekleyecek EYT’liler oluşturuldu. Yıllarca Bağ-Kur’a prim ödeyen çiftçi ve emekçinin bir çoğu EYT’den yararlanamadı. Staj ve çıraklık sigortaları emekliliğe sayılmadı. Hayatımızı emanet ettiğimiz doktorlar adeta ülkeden kovuldu. Doktorların iş yükü arttı, sosyal hakları, özlük hakları yok sayıldı. Kamu mühendislerinin özlük hakları düzenlenmedi. Buradan adını sıralayamadığım bir çok meslek dalındaki yeni mezun pırıl pırıl gençlerin sesini duymayan AKP iktidarının hesabı 14 Mayıs’ta milletin sandığında kesilecek. Sana söz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.