Selim Hacısalihzade PUSULA ŞAŞARSA adlı yeni kitabını çıkardı

Selim Hacısalihzade PUSULA ŞAŞARSA adlı yeni kitabını çıkardı
Yayınlama: 05.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Gerçek hayattan esinlenerek hazırladığı dram türündeki yeni romanı PUSULA ŞAŞARSA ile yazar Selim Hacısalihzade, okuyucuları ilk sayfadan son sayfaya kadar sürükleyecek bir yaşamın içinde dolaştırıyor.

Ülkemizin, siyasi çalkantılarla dolu bir dönemi olan 1960 ile 2000 yılları arasında İstanbul’da geçen romanda, muhtemelen okurun kendisiyle özdeşleştirmek istemeyeceği türde bir anti-kahramanın, zaman içinde yaptığı yanlışlarla tipik bir düşüş hikayesi anlatılıyor. PUSULA ŞAŞARSA, her insanın hayatındaki yol ayrımlarında doğru kararları vermenin önemini, yaşanmış olaylara dayanarak anlatıyor. Kitap “hayatınıza yön veren pusula bozuksa, yanlış yollara sapmak kaçınılmaz olur. İnsan karar verirken çoğu zaman neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilse bile, bazen ahlak ve karakter zafiyeti nedeniyle, bilerek ve isteyerek yanlışı seçer,” teması üzerinden okuyucuyu hem düşündürücü hem de duygusal açıdan etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor.

PUSULA ŞAŞARSA’da bazı olayların öne çıkartılmasının sebebi tarihe not düşmek ve okuyucuya o devirdeki zamanın ruhunu hatırlatmak olduğuna vurgu yapan Selim Hacısalihzade, “Anlatılan olayların tamamı gerçek hayattan alınmıştır. Yaşadıklarım ve çevremde gözlemlediklerim ilham oldu. Kitabı yazarken romanın ana karakteri İsmail’e kâh kızdım, kâh acıdım. Umarım okuyucular ibretle okur ve doyurucu bulurlar,” diyor.

Okuyucu ile çok yeni buluşan PUSULA ŞAŞARSA, etkileyici karakterleri, canlı betimlemeleri ve ustalıklı anlatımıyla şimdiden beğeni toplamaya başladı. Hikâye anlatmaya olan tutkusunu romanlarına başarı ile yansıtan yazarın geçtiğimiz yıl yayınlanan ÇIKIŞ romanı da büyük ilgi görmüştü.  Yazarın kitapları, gerçek hayattan kesitlerin derin duygusal yansıması, unutulmaz karakterleri ve sayfaları çevirirken heyecan verici gerilimleriyle dikkat çekiyor.

Servet Yayınevi’nden çıkan ve sadece internet üzerinden satışta olan kitabın hasılatının tamamı, bir önceki kitapta olduğu gibi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var” projesine bağışlanacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.