Şeflere Göre Pastırmayı Pişirmenin En İyi Yolu

Lezzetiyle ağzınızı ısıtan pastırmanın en iyi pişirme yöntemi nelerdir?

Şeflere Göre Pastırmayı Pişirmenin En İyi Yolu
Yayınlama: 04.08.2024
A+
A-

Ben pastırmanın sadece mikrodalgada pişirildiğini düşünerek büyüdüm. Bu, ailemin tercih ettiği pişirme yöntemidir. Pastırma dilimleri plastik çıkıntılı bir pastırma rafına yerleştirilir, üstüne bir kağıt havlu serilir ve pastırma çıtır çıtır olana kadar dört veya beş dakika mikrodalgada ısıtılır.

Bu pastırma, bir lokantada veya kahvaltı salonunda alacağım dilimlere kıyasla asla aşırı yağlı değil. Yine de, pastırmayı pişirmenin çok daha iyi yolları olduğunu fark edene kadar bu konuda fazla düşünmedim, bu sayede evinizin rahatlığında restoran kalitesinde pastırmayı yiyebilirsiniz.

Pastırmayı pişirmenin en iyi yolunun ocakta pişirmek olduğunu düşündüm, özellikle de döküm tavada pişirilen dilimler. Pastırma, birkaç yanık kenarı olmasına rağmen çıtır çıtır ve yağlı çıkıyor, çünkü dokuyu tam kıvamında elde etmek için “düşük ve yavaş” pişirmeme rağmen asla eşit şekilde pişiremedim.

Ta ki pastırma pişirmek için daha da iyi bir yöntem keşfedene kadar. Sorduğum profesyonel şefler ve yemek pişirme uzmanları bile bu yöntemin mükemmel bir lokanta kalitesinde pastırma dilimi elde etmek için en iyisi olduğunu söylüyor.

Ellerinizi kullanmadan, etrafa sıçramadan pastırma pişirmek için konuştuğum tüm şefler ve yemek uzmanları şu konuda hemfikir: Pastırmayı fırında pişirmek en iyi yöntemdir .

Sadece temizlik için harika olmakla kalmaz, aynı zamanda pastırma eşit şekilde pişer ve muhtemelen aradığınız o mükemmel çıtır kıvamı yaratır, ocaktan veya mikrodalgadan diliminizin pişmemiş veya yanmış kısımlarının olması yerine. Ayrıca, ister büyük bir çırpılmış yumurta partisi olsun, ister ızgara peynirli BLT veya smashburger gibi sandviçler için malzemeleri bir araya getirmek olsun, yemeğinizin diğer kısımlarını hazırlamak için sizi özgür bırakır .

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.