15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü ve Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Sarıçam ilçesinde anlamlı bir anma programı gerçekleştirildi. Vatanın bağımsızlığı, milletin iradesi ve demokrasinin korunması uğruna canlarını feda eden aziz şehitler ile kahraman gaziler için Aksoylar Camii’nde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. İlçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda, eller semaya birlik ve beraberlik için açıldı.

Sarıçam'da 15 Temmuz Şehitleri Mevlit Programıyla Anıldı (1)

Protokol ve Vatandaşlar Şehitler İçin Saf Tuttu

Aksoylar Camii’nde gerçekleştirilen anma programına Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Sarıçam Belediye Başkanı ve Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı Bilal Uludağ, ilçe idari amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Sarıçamlı vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, okunan Mevlid-i Şerif ve ilahilerin ardından dualar edildi; vatan savunmasında şehadete yürüyen tüm kahramanlar rahmetle yâd edildi.

Sarıçam'da 15 Temmuz Şehitleri Mevlit Programıyla Anıldı (2)

Muhtar Balaban’dan örnek davranış: Gönüllere dokundu hem de temizliğe dikkat çekti
Muhtar Balaban’dan örnek davranış: Gönüllere dokundu hem de temizliğe dikkat çekti
İçeriği Görüntüle

Başkan Uludağ: "Birliğimiz ve Beraberliğimiz Daim Olsun"

Mevlit programının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama paylaşan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, milli birlik vurgusu yaptı. Başkan Uludağ, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü programları dolayısıyla, Sarıçam Kaymakamımız Sayın Murtaza Dayanç ile birlikte Aksoylar Camii’nde düzenlenen mevlit programına katılarak aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ettik. Rabbim milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun."

Cami çıkışında protokol üyeleri vatandaşlarla selamlaşarak sohbet ederken, anma programı kapsamında katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: Haber Merkezi