Sarıçam Belediyesi’nden mera ıslah çalışması

Sarıçam Belediyesi’nden mera ıslah çalışması
Yayınlama: 01.02.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Sarıçam Belediyesi’nce, hayvancılığın yoğun olduğu kırsal mahallelerde, mera ıslah çalışması gerçekleştirildi. Bu kapsamda kıraç alanlardaki meraların ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin artırılması ve ot kalitelerinin iyileştirilmesi amacıyla toplam 717 dekar alanda, yapay mera tesisi ve gübreleme çalışması yapıldı.

Sarıçam Belediyesi tarafından Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde, hayvancılığın yoğun olduğu mahallelerde, mera ıslah çalışması gerçekleştirildi.  Proje kapsamında Dedeler ve Cihadiye Mahallesi’nde toplam 717 dekar alanda yapay mera tesisi ve gübreleme çalışması yapıldı.

Cihadiye Mahallesinde yapılan çalışmada, mera alanına tohum saçan Başkan Bilal Uludağ, ardında traktörün direksiyonuna geçerek, tarla sürdü.

“YERELDEN KALKINMA YERİNDE ÜRETİM İLE MÜMKÜN OLACAKTIR”

Yerelden kalkınmanın, yerinde üretimin artırılması ile mümkün olacağını belirten Başkan Uludağ, bu amaçla hasat edilecek silajın bölgede hayvancılık işi yapan vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağını belirtti.

“MERA ÇALIŞMAMIZ TOPLAM 717 DEKAR ALANI KAPSIYOR”

Yapılan çalışma ile Dedeler ve Cihadiye Mahallesi’nde toplam 717 dekar alanda yapay mera tesisi ve gübreleme çalışması yaptıklarını kaydeden Başkan Uludağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi “Yaptığımız çalışmayı Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde yürütüyoruz. Bu kapsamda özellikle Dedeler ve Cihadiye mahallemizde, mera alanlarında otlatma kapasiteleri ve verimin artırılması, ot kalitelerinin iyileştirilmesi amacıyla yapay mera tesisi ve gübreleme çalışmaları gerçekleştirdik. Bu çalışmayı 272 dekar alanda yapay mera tesisi ve 445 dekar alanda ise gübreleme çalışması olmak üzere, toplam 717 dekar alanda gerçekleştiriyoruz. İlkbahar mevsiminde, biçim zamanı geldiğinde silaj makinası ile hasat edeceğimiz otları, balyalar halinde hayvancılık işi yapan vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtacağız. Projemize desteklerinden dolayı Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İnşallah beklediğimiz kalitede ve değerde bir hasat olur.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.