Şahin Bilgiç, “ATB örnek olmaya devam edecek”

Şahin Bilgiç, “ATB örnek olmaya devam edecek”
Yayınlama: 28.01.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, ATB’nin Türkiye’deki borsalar içerisinde ortaya koyduğu başarılarla örnek olmaya devam edeceğini söyledi.

BAĞIŞ, “ATB 110 YILDIR ŞEFFAF PİYASA OLUŞMASINI SAĞLIYOR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılının ilk meclis toplantısını yaptıkları söyleyen Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış, açtığı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısında “Aynı zamanda ATB’mizin kuruluşunun 110. Yılının ilk toplantısını yapıyoruz. Her alanda büyüyen, güçlenen, kalkınan, tarımsal üretimde kendi kendine yeten, fazlasını ihraç eden bir ülke olarak 2023 yılının ilk çeyreğine girmiş bulunuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılını büyük bir heyecan, şevk ve gururla kutlamalıyız. ATB; 110 yıldır Adana tarımının, ticaretinin, sanayisinin gelişmesine çok önemli katkı sağlamıştır. Her zaman üretimin, üreticinin yanında olan borsamız; alıcı ve satıcıyı buluşturarak gerçek fiyatların belirlenmesini, belirlenen bu fiyatları ilan ederek de şeffaf bir piyasanın oluşmasını sağlamıştır. 110 yıllık geçmişinden güç alan borsamız, önümüzdeki yüzyıllarda da tarımın başkenti olan Adana’mıza büyük hizmetler vermeye devam edecektir.”

BİLGİÇ, “ÖNEMLİ YATIRIM DESTEKLERİ VAR”

Cumhuriyetimizin 100. Yılının önemine dikkat çeken Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç ise yaptığı aylık değerlendirme de “2023 yılı tarıma, balıkçılık ve gıdaya dayalı OSB’lerimizle Adana’mız için şahlanma yılı olacak. Bu konuda yaklaşık 5 milyar TL gibi önemli bir yatırım desteği verileceği açıklandı. Ayrıca Sera OSB’nin önünde engel olarak duran ‘kıyı kenar çizgisi’ de Torba Yasasının kabul edilmesiyle ortadan kaldırılıyor. Kentimiz üretimine, ekonomisine ve istihdamına katma değer yaratan bu güzel çalışmalardan dolayı başta Tarım ve Orman Bakanımıza, Adana Valimize, ilimizin milletvekillerine ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.