SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRI SAĞLIKLI SOFRALARDA SAKLI

SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRI SAĞLIKLI SOFRALARDA SAKLI
Yayınlama: 25.04.2023
A+
A-

TOROS( Haber Merkezi) – Sağlıklı bir yaşam sürmek ve yaşam kalitemizi artırmak hepimizin ortak beklentisi ancak günümüz koşullarında bunu başarmak hiç de kolay değil… Modern insanın fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak için elindeki en büyük güçlerden biri ise doğanın bizlere armağanı besinler. Karma Grup, sağlıklı bir yaşam açısından önem taşıyan fonksiyonel gıdalar ve sağlık üzerine etkileri konusunda bilgilendirmek amacıyla bu konuda önemli çalışmaları bulunan Prof. Dr. Nuray Yazıhan ile 4 Mayıs’ta herkese açık bir webinar düzenliyor.

Sofralarımızı sağlık yönünden faydaları bilimsel olarak da kanıtlanan gıdalarla zenginleştirerek, sağlığımızı koruyabilir ve hastalıklarla daha kolay savaşabiliriz. Vücudumuz için olumlu etkileri olan bileşenleri içeren, hastalıkların önlenmesi ve risklerin azaltılmasında önemli bir rol oynayan sağlığa faydalı gıdalar olarak tanımlanan fonksiyonel gıdaların tüketimi bu açıdan giderek daha önemli hale geliyor.

Gıda, içecek, kozmetik, ambalaj gibi sektörlere özel eğitim ve danışmanlık hizmeti sunan Karma Grup, gıda sektöründeki uzmanlığını yeni bir boyuta taşıyarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Fizyopatoloji Bilim Dalı ve Disiplinlerarası Gıda Metabolizma Klinik Beslenme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Yazıhan’ın Koordinatörlüğünde Fonksiyonel Gıda ve Sağlıklı Yaşam Enstitüsü oluşturdu. Fonksiyonel gıdaları bilimsel veriler ışığında kapsamlı bir şekilde ele alan eğitim modüllerinin tasarlandığı Enstitü; fonksiyonel gıda üreticileri, gıda, tıp, eczacılık, sağlık bilimleri, kimya ve biyoloji alanındaki profesyoneller ile sektör tedarikçilerine ulaşmayı hedefliyor.

Bağışıklığımızı ve sağlığımızı destekleyecek gıdaların ipuçları 4 Mayıs’taki webinarda verilecek…

Geçtiğimiz aylarda kefir, siyah havuç ve propolis gibi fonksiyonel gıdalara yönelik webinarlar gerçekleştiren Karma Grup Fonksiyonel Gıda ve Sağlıklı Yaşam Enstitüsü, fonksiyonel gıdalar ve sağlığımız üzerindeki etkileri konusunda bilgiler vermek amacıyla 4 Mayıs’ta herkese açık ücretsiz bir webinar düzenliyor. Prof. Dr. Nuray Yazıhan, online eğitimin katılımcılarına; fonksiyonel gıdalar ve sağlık ilişkisi, ülkemizde ve dünyadaki durum, bağışıklığımızı; ruh, beden ve zihin sağlığımızı desteklemek için hangi fonksiyonel gıdaların kullanılması gerektiği gibi birçok farklı başlıkta çok değerli bilgiler verecek.

Sağlığımızı destekleyen doğru besinleri tüketmenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Nuray Yazıhan, şunları söyledi: “İnsanların sağlıklarını korumaları, doğru şekilde kullanıldığında hastalıkların tedavisini destekleyebilmeleri nedeniyle fonksiyonel gıdaların kullanımı hızla artıyor. Fonksiyonel gıdaların sağlığımıza olumlu etkileri ile halen ciddi hastalık ve ölümlere neden olan kalp damar hastalıkları, nörolojik hastalıklar, obezite, diyabet, kanser, enfeksiyonlar gibi pek çok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde destekleyici olarak yer alabilirler. Fonksiyonel gıdaların olumlu etkileri nedeniyle insan ve toplum sağlığına, iş gücüne ve ekonomimize olumlu katkıları bulunuyor. Bu nedenle herhangi bir gıdayı değil sağlığımızı destekleyen doğru besinleri tüketmemiz önemli.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.