Süper Amatör Küme Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan Baklalıspor Kulübü, yeni sezon hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor. Teknik Direktör Reşat Yılmaz, takımın son durumu ve amatör futbolun yaşadığı sıkıntılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Yılmaz, ikinci iki haftalık hazırlık sürecini tamamladıklarını belirterek, “Transferlerimizi yaptık, 15 günlük yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Takımımıza önemli isimler kazandırdık, genç oyuncularımız da var. Hedefimiz net: şampiyonluk” dedi.
Başkan, yönetim kurulu ve sponsorların aynı hedefe kilitlendiğini vurgulayan Yılmaz, “Eksiklerimiz yok mu? Var. Henüz hazır olmayan oyuncularımız var ama ligin başlayacağı tarihe kadar hazır olacağımıza inanıyoruz. Çocuklar iyi çalışıyor, istekli ve disiplinli. Öncelikli hedefimiz play-off grubunu lider bitirmek, ardından şampiyonluk için mücadele etmek” diye konuştu.
“Amatör Futbol Destek Görmüyor”
Amatör futbolun zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Reşat Yılmaz, özellikle maddi yetersizliklerin kulüpler üzerinde büyük yük oluşturduğunu söyledi.
Teknik adam Yılmaz “Ne yazık ki amatör futbolun durumu içler acısı. Bizim grupta da diğer gruplarda da birkaç takım dışında kulüplerin maddi imkânı yok denecek kadar az. Takımlar çoğunlukla kişisel fedakârlıklarla ayakta kalmaya çalışıyor. Tesis sıkıntısı çok büyük; çoğu kulübün kendine ait sahası yok. Biz de antrenmanlarımızı bulabildiğimiz sahalarda, kısıtlı imkânlarla yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Şampiyonluk İçin İyi Niyetle Çalışıyoruz”
24 Ekim’de başlayacak lige sayılı günler kaldığını hatırlatan Yılmaz, zorluklara rağmen hedeflerinden vazgeçmediklerini vurguladı:
“Buna rağmen birçok kulüp hâlâ maddi ve tesis anlamında sıkıntı çekiyor. Bizim kulüp için de çok büyük bütçelerden söz edilemez; genelde cüzi rakamlarla hareket ediyoruz. Kadromuzun önemli bir kısmı çalışan ya da öğrenci olan, sporu sevdiği için ve yarışmacı bir ortamda bulunmak için gelen oyunculardan oluşuyor. Her şeye rağmen inancımız tam. İyi çalışıyoruz, iyi niyetliyiz ve hedefimiz sezonu şampiyonlukla taçlandırmak.”




