“Rant uğruna havaalanımızı kapatmayın”

“Rant uğruna havaalanımızı kapatmayın”
Yayınlama: 11.06.2022
A+
A-

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 12 milyon yolcu garantisi ile inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeni ile Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasına karşı havaalanı girişinde basın açıklaması yaptı. Başkan Karalar, toplam 6 milyon nüfuslu Mersin ve Adana için iki havaalanının fazla olmadığını belirterek “Havaalanımız kapatılmasın” dedi.

VATANDAŞLARDAN DA YOĞUN İLGİ VARDI

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin çağrısı ile gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Adana Milletvekilleri Orhan Sümer ve Ayhan Barut ile Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse, Adana Barosu Başkanı Av.Semih Gökayaz, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, meslek odası başkanları, çok sayıda vatandaş da açıklamaya katılarak Adana Havaalanı’na sahip çıktı. Vatandaşlar açıklama sırasında “Havaalanımızı kapattırmayacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz” sloganları attılar.

“BU HAVAALANI ADANALILAR İÇİN ÖNEMLİ”

Mersin’e uluslararası bir havaalanının yapılmasına karşı olmadıklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar “Gördüğünüz gibi Adana bu konuda bütün olmuş durumda. Adana TRT’yi, Karayollarını, Devlet Demiryollarını kaybetti. Buradan giden her kurum hem gelir, hem istihdam kaybı anlamına gelir. Bugün Adana ve Mersin’in nüfusu mültecilerle birlikte 6 milyon. Biz Mersin’de uluslararası bir havaalanı yapılmasına karşı değiliz. Rize’nin nüfusu 350 bin, Trabzon’un nüfusu 850 bin. Orada iki tane havaalanı var. Memleketin neresinde ne ihtiyaç varsa yapılsın ama, 6 milyon nüfuslu iki kente iki havaalanı fazla değil. Havaalanımızı kapatmayın. Bu havaalanı Adanalılar için çok önemli” dedi.HABER:İNCİ YILMAZTÜRK

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.