Radyo 80 depreme rağmen susmadı

Radyo 80 depreme rağmen susmadı
Yayınlama: 17.02.2023
A+
A-

 

 

 

(AA)-Osmaniye’de 27 yıl önce kurduğu radyoyla kent sakinlerine seslenen Şükrü Tozluklu, kanalın binasının depremde çökmesi üzerine yayınlarına küçük bir odada kurduğu sistemle internetten devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentte, Radyo 80’in binası kısmen yıkıldı. Tüm yayın cihazları enkazın altında kalan radyonun sahibi Tozluklu, kendisine tahsis edilen küçük bir odada yeni bir yayın sistemi kurdu.

İnternet üzerinden yayın yapmaya başlayan Tozluklu, hem Osmaniyelileri son gelişmeler hakkında bilgilendiriyor hem de programlarıyla depremden etkilenen insanların moral seviyesini yükseltmeye çalışıyor.

Tozluklu, Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depreme ailesiyle evde yakalandığını ve sarsıntının hemen ardından sokağa çıkarak mesleğinin gereği bilgi ve haber toplamaya başladığını söyledi.

Radyo binasına geldiğinde yayın yapılan katın çöktüğünü gördüğünü belirten Tozluklu, “Osmaniye’deki yıkımın boyutlarını ancak gün ağardığında görebildik. Birçok yerde yüksek katlı binaların, meskenlerin yıkıldığını görünce biz de o enkazların altında varmışız gibi hissettik. Çünkü komşularımızı, yakın arkadaşlarımızı enkaz altında kaybettiğimiz haberlerini aldığımızda yüreğimiz yandı.” dedi.

– “Doğru, güvenilir haber kaynaklarına itibar etmeleri gerekiyor”

Tozluklu, yayın cihazları ve karasal antenlerin, göçükle beraber enkazın altında kaldığını dile getirdi.

İletişim araçlarında deprem kaynaklı altyapı sorunları nedeniyle internetten de yayın yapamadıklarını anlatan Tozluklu, “Ancak bugün internetten yayınımıza başlayabildik. Karasal yayınlarımızı bir süre daha veremeyeceğiz çünkü cihazlarımıza maalesef ulaşamadık.” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.