Mali müşavir ve sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz, emeklilerin promosyon kararını verirken mevcut şartları ve yaklaşan maaş artışını göz önünde bulundurması gerektiğini belirtti.
Yılmaz, emeklilerin bankalarla yaptıkları promosyon sözleşmelerinde cayma hakkına sahip olduklarını hatırlatarak, ihtiyaç duyulması halinde banka değişikliğinin her zaman mümkün olduğunu ifade etti. Bu nedenle tek bir kampanyaya bağlı kalmak yerine, süreci takip etmenin daha doğru bir yaklaşım olabileceğini vurguladı.
Uzman isme göre promosyon yarışında asıl önemli dönüm noktası temmuz ayı olacak. Emekli maaşlarına yapılacak zam sonrası bankaların yeni ve daha yüksek promosyon teklifleri sunması bekleniyor. Bu nedenle temmuz başı, daha avantajlı teklifler açısından kritik bir dönem olarak değerlendiriliyor.
Özellikle 2026 yılı itibarıyla bankalar arasındaki rekabetin hız kazandığı görülüyor. Özel bankalarda promosyon tutarları 25-31 bin TL seviyelerine kadar yükselirken, ek kampanyalarla birlikte toplam avantajın 90 bin TL’ye ulaştığı ifade ediliyor. Kamu bankalarında ise promosyonlar genellikle daha düşük seviyelerde kalmakla birlikte, ek hizmetlerle destekleniyor.
SGK protokolüne göre emekliler 3 yıllık taahhüt karşılığında promosyon alıyor. Ancak sözleşme süresi dolmadan banka değişikliği yapılması durumunda, kalan süreye göre cayma bedeli gündeme geliyor. Buna karşın birçok banka, yeni promosyonla bu tutarı karşılayarak emeklinin yükünü azaltabiliyor.




