Pozantı doğalgaza kavuştu

Pozantı doğalgaza kavuştu
Yayınlama: 02.01.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Doğalgaz müjdesini geçtiğimiz yıl doğum gününde veren Belediye Başkanı Mustafa Çay, yılbaşı arifesinde ilk doğalgaz ateşini yakarak Pozantı’nın doğalgaza kavuştuğunu duyurdu.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın uzun yıllardır üzerinde durduğu, Ankara ve Pozantı arasında mekik dokuyarak doğalgazın mutlaka ilçeye gelmesi gerektiğini belirterek 2020 yılında Bakan ve milletvekilleriyle görüşmesi sonuca ulaştı ve bugün itibariyle ilk doğalgaz ateşi yakıldı.

Aksa Gaz Adana Bölge Müdürü Halit Demir ile Pozantı Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği geçtiğimiz aylarda doğalgaz kazı çalışmalarına başlanmış, doğalgaza kavuşacak şanslı evlere ise hatlar çekilmişti. Gerçekleştirilen çalışmalar ve kurulan doğalgaz deposunun ardından nihayet Pozantı’ya doğalgaz verildi.

İLK ATEŞİ BAŞKAN ÇAY YAKTI

Doğalgazın ilk ateşini Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Kaymakamı Fatih Karamahmut ve Aksa Gaz Adana Bölge Müdürü Halit Demir’inde eşlik ettiği Demirci 2 sitesindeki İlhami Avşar’ın evinde yaktı. Heyet, yanan doğalgaz ateşiyle demlenen çaydan içip ‘Pozantılılar’a hayırlı olsun’ dileklerinde bulundular.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.