Özoğul,“Saçlarınız Güneş ve şekillendirmeden dolayı hasara yol açar”

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Özellikle Adana gibi bir kentte yaşıyorsunuz ve güneşin yaktığı bir havada yürüyorsanız kadınların saçlarına hasar vereceğini belirten Sonay Özoğul...

Özoğul,“Saçlarınız Güneş ve şekillendirmeden dolayı hasara yol açar”
Yayınlama: 10.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Özellikle Adana gibi bir kentte yaşıyorsunuz ve güneşin yaktığı bir havada yürüyorsanız kadınların saçlarına hasar vereceğini belirten Sonay Özoğul Akademi kursunun sahibi Sonay Özoğul “Güneşin UV ışınları zamanla saçınızı kurutarak uzun süreli hasara neden olabilir. Eğer dokulu saçlarınız varsa, muhtemelen ısı hasarına yabancı değilsiniz. Özellikle kaliteli bir ısı koruyucu olmadan sürekli düzleştirme, fönleme veya kıvırma, saçınızın kuru, kızarmış ve ek hasara yatkın olmasına da neden olabilir. Neyse ki birçok modern saç aleti, daha eşit ve kontrollü bir ısıtma sağlayarak hasarı önlemek amacıyla tasarlanmıştır, ancak bu ve bunların rutin kullanım için tamamen güvenli olduğu anlamına gelmez” dedi.

Hem güneşten hem de şekillendirmenin ısıdan kaynaklanan hasarlarından korunmak en iyi tedavi yöntemi olduğunu vurgulayan Özoğul “Özellikle sıcak günlerde güneşe çıkmadan önce UV korumalı ürünler uygulayın. Isı aletlerinin neden olduğu hasarı azaltmak için, sonuçları görmek için sıcaklığı ihtiyacınız olan minimum seviyeye indirin, başınızın her yerinde kaliteli bir ısı koruyucu kullanın ve kullanım sıklığınızı azaltmaya çalışın. Bazıları için bu, haftanın çoğu gününde doğal davranmak ve şekillendirme aletlerinizi yalnızca özel günler için çıkarmak anlamına gelebilir; ancak yine de rutinlerine bağlı kalmak isteyen diğerleri için, mevcut stilinizin ömrünü uzatmaya çalışın ve daha uzun süre devam edin. Ancak yıkamalar arasında ve her gün yıkamak ve düzleştirmek yerine, şekillendirme seanslarınızı haftada bir veya ikiye indirmek için kuru şampuan ve geriye dönül saç modelleri kullanmayı tavsiye etti.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.