Özbiçer Büyükikiz:14 Mayıs’ta baharın gelişini kutlayacağız

Özbiçer Büyükikiz:14 Mayıs’ta baharın gelişini kutlayacağız
Yayınlama: 01.05.2023
Düzenleme: 01.05.2023 12:43
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Songül Bulut – CHP Adana Milletvekili Adayı Toros TV ve Radyo Toros’un konuğu oldu, ekibimize marteniçka dilek bilekliği hediye etti.

28.Dönem CHP Adana Milletvekili Adayı olan avukat Kübra Özbiçer Büyükikiz, Yerel Gündem Programı’nda İnci  Yılmaztürk’ün sorularını yanıtladı.İyi bir kadın hakları savunucusu olduğunu belirten Av.Özbiçer Büyükikiz, “2010 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum.

Stajımı Adana’da Ege Bagatur’un ofisinde yaptım.Ondan sonra da kendi ofisimde avukatlık yapmaya başladım.Feminist dayanışmanın içindeki omuzlardan bir tanesiyim.Kadın hakları savuncusuyum ve feministim.”diyerek kendini tanıttı.

DOĞA OLAYINI AFETE ÇEVİRDİLER

Avukat Kübra Özbiçer Büyükikiz neden milletvekili olmak istediğini özetleyerek, “Milletvekili adayı olmamda büyük etkenlerden bir tanesi içinde yaşadığımız hukuksuzluklarla her zaman itiraz eden, ona karşı duran, onunla mücadele eden bir yapının içindeydim ama, aday olmamda deprem en büyük etken oldu.

Depremde kurumların organizasyonsuzluğunu, devletin paramparça olmuş halini, karar alamayan halini gördük.Bir doğa olayını afete çeviren kurumların artık devam etmemesi gerektiği ve kitlesel mücadele içinde olmak için aslında bu göreve talip oldum.Bunu sadece bir görev olarak değerlendiriyorum.

Bu mücadeleyi her koldan her cepheden her yönden büyütmemiz gerekiyor.Çünkü karşımızda çok büyük bir karanlık ve bizi her anlamda felakete sürüklemekten hiç çekinmeyen bir iktidar var. Bütün bunlarla mücadele etmek için aslında siyasete girdim.Yetki sahibi olanların beceriksizliği, bilgisizliği, umursamazlığı ve liyakatsizliği sebebiyle artık bir görev almak gerektiği düşüncesindeyim.”dedi.

CHP’Lİ GELENEKTEN GELİYORUM

Cumhuriyet Halk Partili bir aileden ve gelenekten geldiğini vurgulayan Özbiçer Büyükikiz, “Herkesi bir birey olarak değerlendirdiğim için, geldiğim gelenek, geldiğim aileden ziyade, çözüm önerileri, yapmak istedikleri mücadele, vaatleri, taahhütleri, temel insan haklarına uygun, insan onuruna yaraşır, bir biçimde yaşamanın koşullarını sağlayan kamucu politikalar sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi’nde yer aldım.Hepimizin malum olduğu üzere depreme kadar hepimizin en büyük problemi ekonomik sıkıntılardı.

Ben bir avukat olarak söyleyebilirim ki, özellikle genç avukatların yoksulluğu, hekimlerin yoksulluğu iş koşullarının kötüleşmesi, işsizlik, kayıtlı olarak 18-24 yaş arası gençlerin olağanüstü oranda işsiz olması, Cumhuriyet Halk Partisi’nde beni siyaset yapmaya zorladı.

Karnımızı doyurmak, yukarı çıktıkça refaha kavuşturma arzusu tamamen bir hayal oldu.Biz en alt kısımda karnımızı doyurma mücadelesi verirken, bir tarafta da ülkenin bütün kaynakları son derece ufak bir kesimi tarafından en kaymaklı bir şekilde harcanıyor.”diye konuştu.

TEMEL GIDALARDAN KDV ALINMAYACAK

CHP’nin parti politikalarını anlatan Özbiçer Büyükikiz, “Öncelikle, Cumhuriyet Halk Partisi temel gıdalarda KDV almayacak.Çünkü temel gıdaya erişim hepimizin en doğal hakkıdır. Bundan ayrıca KDV alınması zaten en başından itibaren kabul edilmemesi gereken bir yöntem. Elektrik fiyatları gün geçtikçe çok artıyor. Çünkü elektrik biliyorsunuz özelleştirildi.

Artık ihtiyacı karşılayacak kadar üretilemiyor.Hem de bizim gibi güneşi bol bir ülkede.Öncelikle hedef olarak elektrik fiyatları 2021 Aralık öncesine geri dönecek.Tarıma, çiftçiliğe, hayvancılığa dönecek olursak, her köye teknik bir personel atanacak Çünkü tarımın, hayvancılığın yeniden bilimsel yollar, yani bilimsel usullerle canlandırılması gerekiyor.

Bu da hepimizin doğduğumuz topraklarda yeniden doyabilmesi demek.Üretim planlamasını yaptığınız zaman tarımda hangi bölgede neleri üretmeniz gerektiği, bunu nasıl arttırabileceğiniz, buna ne gibi teşvikler verebileceğiniz, hepsi planlı olacak.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem demokrasinin bir vazgeçilmezidir, en önemli unsurudur.Halk bir yurttaş olarak kendini mecliste temsil edildiğini düşünecek ve gerçekten o temsiliyeti de yaşayacak.Bu da CHP iktidarında olacaktır.”diye vurguladı.

ADANA KÜÇÜK TÜRKİYE GİBİDİR

Adana’nın küçük bir Türkiye örneği olduğunu belirten Kübra Özbiçer Büyükikiz, “Adana, aldığı göç itibarıyla, hem iklimi, hem insanı açısından küçük bir Türkiye gibidir.

Çukurova Bölgesi’nin ve Adana’nın en büyük sorunu, tarımın, çiftçiliğin bugün neredeyse hiç olmayışı.Haciz edilmiş traktörlerin, yoksulluğun her geçen gün büyümesi.Kentimiz olarak geçinemiyoruz ve borç içindeyiz Biz mutlu değiliz ve biz payımızı kimlerle paylaştığımızı bilmiyoruz.Neden biz tarım yapamıyoruz? Neden biz burada doğduk ama, burada doyamıyoruz? Bütün bunların üzerine bir de iktidarın kendinden olmayan yerel yönetimleri cezalandırmaya çalışması, Adana’nın geriye gitmesine neden olmuştur.

Adana gibi yoksullaşmış cezalandırılmış bir şehirde nitelikli eğitim, eşit ve ücretsiz olacak.Bütün çocuklar için yine çok sayıda kreşler açılacak.

Yine çocuk doğurduktan sonra işe başlayacak kadın için sigorta, iş verenler açısından teşvikler verilecek.İktidarımızın ilk haftasında yeniden İstanbul sözleşmesinin imzacısı olacağız.Herkesin verdiği oya sahip çıkmasını istiyoruz.Islak tutanakların tamamı elimizde olacak.Herkes gönül rahatlığı ile oyunu kullansın.14 Mayıs’ta hep birlikte baharın gelişini kutlayacağız.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.