Onarım işçileri, beton kırıcıyla Hatay’da 3 kişiyi enkazdan kurtardı

Onarım işçileri, beton kırıcıyla Hatay’da 3 kişiyi enkazdan kurtardı
Yayınlama: 25.02.2023
A+
A-

 

 

(AA)-Yenişehir Belediyesinin kaldırım onarım işçileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan iki apartmanın enkazında beton kırıcıyla çalışarak 3 kişinin çıkarılmasını sağladı.

Fen İşleri Müdürlüğünde görevli Şakir Gülmez ve Suat Özdemir, görevlerini tamamlayarak döndükleri Mersin’de, Hatay’daki kurtarma operasyonlarında yaşadıklarını anlattı.

Gülmez, 6 Şubat’ta Mersin’de uykuda yakalandığı 7,7 büyüklüğündeki Pazarcık merkezli depremin ardından ekip arkadaşlarıyla Antakya’ya gittiklerini söyledi.

Kente ulaştıklarında hayatı boyunca görmediği bir manzarayla karşılaştığını ifade eden Gülmez, beraberlerinde jeneratör ve beton kırıcı olduğunu, kazma ve kürekle enkaz başına gittiklerini ifade etti.

Gülmez, ışık yardımıyla yerini tespit ettikleri yaralıyı kurtarabilmek için beton kırıcıyla enkaz parçalarını kırarak saatlerce mücadele verdiklerini bildirdi.

Bu kişiyle aralarında geçen diyaloğu aktaran Gülmez, şöyle konuştu:

“Sesini duyduktan sonra hiçbir şekilde irtibatı koparmadım. ‘Seni kurtaracağız. Son bir parça kaldı’ diyerek moral verdim. Gözüne moloz parçalarının kaçtığını söyleyince ‘Demek ki sana ne kadar yaklaşmış olduğumuzu görebiliyorsun. Sabredersen seni daha rahat çıkarırız’ dedim. Beton parçalarını hiltiyle kırıp üstüne düşen yatak odası parçalarını tek tek çıkardıktan sonra vatandaşımızı gördük. Enkaz çok zordu. Bir metrekarelik alan açabiliyorduk çünkü binanın geri kalan kısmının da çökebilme ihtimali vardı. Şartlar çok elverişli değildi. Üstümüze yağmur yağıyordu. Betonun çürük olması nedeniyle geri kalan kısmının da çökme ihtimali vardı. Çok zor çalıştık. Bir can, bir candır. Kendi canım kurtulmuş kadar çok sevindim. Keşke daha çok şey yapabilseydim.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.