Okul bahçesinden kebap dumanları yükseldi

Okul bahçesinden kebap dumanları yükseldi
Yayınlama: 04.05.2023
A+
A-

ADANA (İHA) – Adana‘nın Kozan ilçesinde bir okulda öğrencilerin ve ailelerin deprem stresini atlatmalarına yardımcı olunması için ‘çocuk ve lezzet festivali’ düzenlendi.
İlçede bulunan Halit Dağlı İlköğretim Okulu’nda çocuk ve lezzet festivali yapıldı. Okul bahçesinde kurulan mangallarda Adana’nın lezzeti kebaplar ile sucuk ekmekler özenle hazırlandı. Festivalde bölgenin yöresel lezzetleri için anneler de ocak başına geçerek gözlemeler yaparken, ilçenin lezzetlerinden limon dondurması ise çocukların gözdesi oldu. Etkinlikte yüzlerce öğrenci doyasıya eğlendi. Mehteran takımının gösterisi büyük alkış alırken, çocuk oyun alanları da eğlenceye eğlence kattı.
6 Şubat merkezli yıkıcı depremde bölgede olan çocukların ve ailelerin zor bir süreç geçirdiğini aktaran okul müdürü Seyban Karaköse, “Çocuklarımız stres atsın istedik. Lezzet festivalinde aileler damaklarını tatlandırırken çocuklarımız da doyasıya eğleniyor. Kadın kooperatiflerimiz Adana kebap, Kozan’ın meşhur limon dondurması hepsi yöresel lezzetleri çocuklar ve aileleri ile buluşturduk. Bir yandan çocuk etkinlikleri ile öğrencilerimizin eğlenceli bir gün geçirmesini istedik” dedi.
Etkinliğe katılan öğrenciler, limon dondurmasının çok güzel olduğunu, kebap ve diğer yiyeceklerin de çok lezzetli olduğunu ve eğlenceli bir gün geçirdiklerini söyledi.
Etkinliğe esnaf olarak destek verdiklerini belirten Murat Mercan ise, “Okul yöneticilerine ve öğrencilerimize destek olmak için buradayız. Burada insanlarımızın kebap ve sucuk ekmeğe büyük rağbet var. Bölgeye özgü lezzet keçi etinden özel olarak hazırlanan sucuk, çocuklarımızın gözdesi. Çocuklarımız hem eğleniyor hem de aileleri ile bölgesel lezzetlerin tadını çıkarıyor” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.