Müteahhitlerin mali problemlerini görüştüler

Müteahhitlerin mali problemlerini görüştüler
Yayınlama: 31.01.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Hilmi Tümer, Adnan Kemali Ünal, Sayım Azmaz, Enes Yılmaz, Barış Yıldırım, Yavuz Yılmaz, Selim Aslan, Ziraat Bankası Bölge Başkanı Dr. Murat Serdar Bulut’u ziyaret ettiler. Ziyarette İnşaat Sektörünün mali problemlerinin ele alındığı görüş alışverişi yapıldı.

MÜTEAHHİTLERİN TEMİNAT MEKTUBU,KREDİ VE EKSPER DEĞERLERİ SIKINTISI

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ziyaretle ilgili açıklamasında; “Devletimizin en büyük Bankasının Bölge Başkanı Dr. Murat Serdar Bulut bilgi, birikim ve tecrübesiyle sağladığı katkıları yakından ilgiyle izliyor takdir ediyoruz. Bu anlamda ekonominin can damarı olan İnşaat Sektörünün ve temsilcisi Müteahhitlerimizin mali problemlerini ele aldık. Başkanımızın ilgisiyle çözüm noktasında önemli adımlar atacağımıza inanıyorum. Problemlerimizin başlıca olanları Mali destek kredisi ve teminat mektuplarının güncellenerek artışının sağlanmasıdır. Ayrıca konut eksper değerlerinin de günümüz ekonomik değerlerine göre belirlenmesi gerekiyor.” İfadelerinde bulundu.

ZİRAAT BANKASININ MÜTEAHHİTLERE İLGİSİ

Ziraat Bankası Bölge Başkanı Dr. Murat Serdar Bulut; “Banka genelinde İnşaat sektörü dolayısıyla temsilcisi olan Müteahhitlerimize ilgimiz daha fazla oluyor. Bu arada tüm Müteahhitlerin DAİMFED çatısı altında toplanarak federasyon oluşturması da olumlu bir gelişmedir. Ekonomik mali değerlerin son birkaç yılda değişiklik göstermesi sonucu güncelleme yapılması kaçınılmaz olmuştur. İştirakçilerimizin zarar görmemesi içinde çalışmalarımız sürmekte olup sona yaklaşmış durumdayız. Sektörle alakalı olarak teminat değerlendirmesinde güncelleme yapıp artış sağlayacağız. Ayrıca Banka olarak sıfır faizli, uzun vadeli kredilerle müteşebbislerimize büyük imkanlar sağlıyoruz. Memleket hepimizin fayda sağlayacak her olumlu yatırımlara imkanlar yaratmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda DAİMFED in ziyaretini önemsiyorum, yeni oluşumlarını tebrik ediyor başarılar diliyorum.” Açıklamalarında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.