MÜSİAD’dan İzmir İş Dünyası ve STK Buluşması

MÜSİAD’dan İzmir İş Dünyası ve STK Buluşması
Yayınlama: 13.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) ev sahipliğinde gerçekleşen “İzmir İş Dünyası ve STK Buluşması” programında iş adamları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıya ayrıca AK Parti İzmir milletvekili Necip Nasır ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile çok sayıda İzmir İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve STK Yöneticileri katılım gösterdi.

MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, açılış konuşmasında; “MÜSİAD’ın 13 bini aşkın üyesi ve 165’ten fazla irtibat noktası ile devasa bir uluslararası kurum haline geldi. ‘Yüksek ahlâk’ ve ‘yüksek teknoloji’ prensipleriyle kurulan MÜSİAD; müstakil, ideallerinden asla vazgeçmeyen, memleketine ve davasına tutkulu; aşk ile çalışan iş insanlarının bir araya geldiği; köklü bir medeniyet hareketi,  güçlü bir iş birliği ve sermaye platformudur.

Bizler, İzmir İş Dünyası temsilcileri olarak; milletimiz, ülkemiz ve ideallerimiz için çalışıyoruz. İstikrara, kalkınmaya, üretime, girişimciliğe ve inovasyona çok önem veriyoruz.

Ekonomimiz ‘Türkiye Yüzyılı’nda orta gelir tuzağını kırarak, gelişmiş ekonomiler seviyesine yükselecektir. Bu hedefe; istikrarı sağlamlaştırarak, katma değer seviyesi yüksek ürünler üreterek, yerli ve milli teknolojiler geliştirerek, ihracat olanaklarını genişleterek ve nitelikli istihdamı arttırarak ulaşacağız.

“Mega Projeler Hayata Geçiyor”

Ayrıca mega projelerle girilen Türkiye Yüzyılı’nda artık kendi savaş uçağını, savaş gemisini, ve tankını imal eden, rüzgârdan, güneşten elektrik üreten, kendi elektrikli otomobilini, kendi uydusunu ve nükleer enerjisini üreten bir Türkiye var. Türkiye güçlü bir jeopolitik oyuncu olduğu kadar uydu teknolojilerine ve uzay araştırmalarına yaptığı yatırımlarla gelecekte öngörülen Astropolitik çağda da aktör olarak öne çıkacaktır.

 “Yerli ve Milli Siyaset Çizgisi”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ise konuşmasında şunları söyledi: “30 yıldır MÜSİAD bünyesinde çalışmış bir kardeşiniz olarak MÜSİAD’ın emin ellerde olduğunu görmek çok mutlu edici. Türkiye’den son 100 yıl içerisinde iki siyasi çizgi olmuştur. Bunlardan bir tanesi merhum Adnan Menderes ile başlayan, devamında ise Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu yerli ve milli bir siyaset çizgisi. Bunun karşısında ise vesayetçi çizgi var. Siz ne yaparsanız yapın bu ülke için hayırlı bir iş yapıyorsanız karşı çıkan, dış güçlerden destek alan vesayetçi çizgi bu. Bu ülke 5 tane darbe girişimi yaşadı. Gelinen noktada hep kavgayla muhatap olduk. 2001 krizinden sonra gelen AK Parti iktidarının ülkemize getirdiği refah ortada. 21 yılda çok ilerleme kaydettik. Bugün her işi hakkıyla yapan bir iktidar, beraberinde her birine itiraz eden bir muhalefet var. Herkesin ne kadar çok çalıştığını biliyorum. Bu davamızın devamı için her birinizden eminim. Her bir kardeşimin Türkiye yüzyılının daha iyi anlatılabilmesi için çalışacağını biliyorum” dedi.

“14 Mayıs Türkiye’nin Tam Bağımsızlığına Giden Yol Olacak”

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, vekilliğini çok değerli arkadaşlarına telsime edeceğini vurgulayarak, “Bu ülke üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan emellerin hepimiz farındayız. 2002’de başlayan erdemler hareketinin kutlu yürüyüşü, Türkiye’nin bağımsızlık serüvenin başlangıcıydı. Ama 14 Mayıs, Türkiye’nin tam bağımsızlığının kırılacağı gündür” ifadelerini kullandı.

“Her birimize büyük görevler düşüyor”

 

Bakan Kasapoğlu, toplantıdaki konuşmasında, seçime çok az süre kaldığını belirterek, Türkiye’nin yeni yüzyıl vizyonunun başında olduğunu ifade etti. Türkiye’nin 2002 ve 2023 arasında ekonomik ve siyasal anlamdaki gelişmesini iş dünyasının çok iyi bildiğini kaydeden Kasapoğlu, “İş dünyasının 2002 öncesi nasıl ayrımcılığa tabi tutulduğunu unutmadık. Bunu yeni nesillerin de bilmesi lazım.” dedi.

2002 öncesinde başarılı insanların, inançları nedeniyle devre dışı bırakıldığını ifade eden Kasapoğlu, AK Parti iktidarının Türkiye’yi siyasi ve ekonomik anlamda ilmek ilmek işlediğini anlattı.

Bakan Kasapoğlu, Türkiye’de yerliliği, istihdamı, sosyal dönüşümü ve fırsat eşitliği anlayışını geliştirdiklerini, her vatandaşı her imkana erişme noktasında gayret gösterdiklerini, bu süreçte kapatma davaları, hain kumpaslar ve darbe teşebbüsleriyle karşılaştıklarını belirtti.

Türkiye’de gençlerin aynı acıları yaşamaması için herkese büyük görevler düştüğünü ifade eden Kasapoğlu, “Elbette giremediğimiz gönüller, ulaşamadığımız gönüller var. Sizler ciddi etki alanına sahipsiniz. Gerek sivil toplum yöneticileri gerek iş insanları olarak etki alanında olduğunuz kişilerle süreci yürütecek ve bu kutsal yola en ciddi katkıyı verecek güce sahipsiniz.” diye konuştu.

Toplantının sonunda katılımından dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür eden MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, hediye takdim etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.