Muhtarlardan duygulandıran anma

Muhtarlardan duygulandıran anma
Yayınlama: 17.10.2022
A+
A-

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yapılan toplantıda Bartın’daki grizu patlamasında hayatını kaybedenler anıldı, dualar okundu.

EDA ARSLAN

Adana, Hatay ve Osmaniye’deki muhtar derneklerinin birleşerek kurduğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu, 19 Ekim Muhtarlar Günü toplantısında Bartın’daki maden faciasında hayatını kaybedenler için dua okuttu. Güney bölgesinde bulunan muhtar derneklerinin birleşerek kurduğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu ilk toplantısını 19 Ekim Muhtarlar Günü’ne denk getirdi. Gün dolayısıyla verilen yemekte duygular anlar yaşandı. Yapılan konuşmalarda muhtarlığın anlam ve önemi anlatıldı.

“BARTIN’DAKİ FACİADAN DOLAYI KUTLAMA YAPMIYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Güzelyalı Muhtarı Göktürk Güngör, muhtarların özlük haklarından bahsederek bir çatı altında olabileceklerini ifade etti.

Güngör, “Güzel bir kutlama planlamıştık fakat Bartın’daki maden kazası sebebi ile kutlamamızı yapamıyoruz. Vefat eden madencilerimizin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı olan kardeşlerimizde acil şifalar diliyoruz. Bu yüzden vefat eden madenci kardeşlerimiz için hocamız Kuran okuyacak ve ardından duamızı edeceğiz. Mekanları cennet olsun” dedi.

“MUHTARLIĞIN TARİHSEL BAĞLARINI KORUYORUZ”

Ardından Köy ve Mahalle Muhtarlar Dernek Başkanı ve Adana Türkocağı Mahallesi Muhtarı Osman Kaya kürsüye gelerek meslektaşlarının muhtarlar gününü kutladı.

19 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan bir genelge ile Türkiye’de 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kabul edildiğini anlatan Kaya, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık görevinin 1829’dan bu yana sürdürüldüğü söyledi.

Muhtarlığın tarihsel bağlarını koruduklarını anlatan Osman Kaya, “Muhtarların köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkisinde bir aracı rol oynadığı belirtilerek, muhtarlığın tarihsel bağlarını korumak için 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak belirlenmiştir. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür.” diye konuştu.

“BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ”

Osman Kaya, “Muhtarlar Günü kapsamında yapılacak etkinlikler, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde yürütülecek, kutlamalar bu yönde olacaktır. Anadolu Muhtarlar federasyonu bu yüzden kurduk. Çünkü bir çatı altında birlik olmak zorundayız sorunlarımızı her beraber çözme imkanını buluruz. Muhtarlar gününüzü kutluyorum” dedi.

Anadolu Muhtarlar Federasyonu’nun yemeğinde maden kazasında vefat eden vatandaşlar için Kuranı-ı Kerim okutuldu ve ardından dua edildi. Yemeğin ardından bir araya gelen muhtarlar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.