Müftü Taşcı: Üç Aylar ekim, bakım ve hasat aylarıdır

Müftü Taşcı: Üç Aylar ekim, bakım ve hasat aylarıdır
Yayınlama: 24.01.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Üç ayların Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirten Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, üç ayları, ekim, bakım ve hasat ayları olarak değerlendirdi.

Şuhur-u selase de olarak bilinen mübarek üç ayların fırsat ayları olarak değerlendirilmesi ve en büyük manevi kârların elde edilerek geçirilmesi gerektiğini dile getiren Adana İl Müftüsü Taşcı, üç aylardaki gün ve gecelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Üç ayların Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olduğunu ve her anının değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Müftü Taşcı, “Bu benim son üç aylarım olabilir düşüncesiyle hareket edilerek Allah’ın ve Resulünün yasakladığı şeylerden şiddetle kaçınılması gerekir.” dedi.

Üç ayların fırsat bilinmesi ve ömrümüzdeki son üç aylarmış gibi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Müftü Taşcı şöyle devam etti:“Hazreti Aişe’den gelen bir hadis-i Şerifte, ‘Peygamber Efendimiz Ramazan’ın son 10 günü geldiğinde geceleri ibadetle meşgul olur ve ailesini de ibadete kaldırırdı.’ buyuruyor. Peygamber Efendimiz üç aylar içerisinde her gün ibadetlerini biraz daha artırırdı. Kendisini kulluğa ve ibadete verdiğini ve bu konuda da bize örneklik ettiğini görüyoruz. Peygamber Efendimiz şu fani hayatımız da ölünceye kadar rol modelimiz, örneğimiz, önderimizdir. Bizimde O’nun gibi yaşamamız ve anlamamız için Rabbimiz bize O’nu örnek veriyor. Cenab-ı Allah ‘Vallahi muhakkak Allah’ın Resulünde sizin için güzel örnekler vardır.’ buyuruyor. Hayatın bütün konularında örneğimiz Peygamber Efendimizdir. Onun için bu fırsat mevsimlerini iyi değerlendirmek lazımdır. Bir daha ya elimize geçer ya geçmez.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.