Memleket Partisi Yüreğir Teşkilatı’nda istifa depremi!

Memleket Partisi Yüreğir Teşkilatı’nda istifa depremi!
Yayınlama: 16.01.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Memleket Partisi Yüreğir İlçe Yönetimi ve 400 kadar üye partisinden istifa etti.Memleket Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Sıdıka Uçuk, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısı ile 17 kişilik asil yönetim kurulu üyesinin yanı sıra 8 yedek üye ile birlikte 400 parti üyesinin de istifasını duyurdu. Uçuk’un istifa açıklamasına, Yüreğir İlçe Teşkilatı’nın kurucu başkanı, Memleket Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi ve kurultay delegesi Sait Doğan ve çok sayıda partili de destek verdi.Memleket Hareketi ile başlayan Memleket Partisi görevlendirmelerinin Mayıs 2021’de başladığını belirten Başkan Uçuk, 12 Ocak 2023’te Genel Merkez’de Muharrem İnce’nin de katıldığı toplantı ile sonlandırdıklarını açıkladı.

İL BAŞKANINA TEPKİ GÖSTERDİ

Bizzat ilçe teşkilatının kurulmasında, samimi dostlarıyla birlikte özveri ile çalıştıklarına vurgu yapan İlçe Başkanı Sıdıka Uçuk, “Memleket diyerek yola çıkan, Genel Başkanlarına inanan, değerli yol arkadaşlarıma yapılan tahammülsüz saldırılardan dolayı Memleket Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu; Yüreğir İlçe Başkanlığı’na ve üyelerimize yapılan hakaretler Adana’daki karmaşa, ilçe başkanlığımızın çalışmalarına engel olması ortadadır. Yüreğir İlçe Başkanlığı olarak çalışmaları Türkiye genelinde takdir gören bir ilçeyi çalıştırmama ve sindirme siyaseti ile bu noktaya getiren il başkanı başarısızlığının sermayesi olan adaletsiz yönetimi ile baş başa bırakılıyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

“CHP KOLTUĞUNU ALACAKMIŞ”

“Yüreğir ilçe başkanı olarak yol arkadaşlarımla çıktığım bu onurlu mücadele yine çalışma arkadaşlarımın kararı ve üyelerimizin takdiri ile Ankara’da son bulmuştur” diyerek sözlerine devam eden Başkan Uçuk, “Genel Başkan Muharrem İnce’nin ‘biz yola çıktık’ diyerek başlatmış olduğu partileşme süreci maalesef ki ülke siyasetine kap-götür, bende kalan benimdir mantığı ile ivme alması gayri ihtiyari ben ve yol arkadaşlarımın onurunu kırmış, yaralamıştır. 12 Ocak’ta genel merkez ziyaretimizde genel başkan tarafından söylenen söz tam anlamıyla ezici ve anlamsızdır. ‘Az sabredin CHP koltuğunu alacağım’ söyleminin ardından sahte yüzler ve sahte beyanatlar ile ülkem siyasetine darbe vurmak ile kalmayan Genel Başkanlık sultası ve sözde demokrasi Memleket Partisi içerisinde maalesef ki devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“Yazık ki inanan insanların emekleri yine elinize-yüzünüze bulaşmıştır” şeklinde tepkisine devam eden Başkan Sıdıka Uçuk, “Kirli siyaseti onurlu insanların üzerinden yapmaktansa Memleket Partisi’nden, ilçe yönetimiz ve 400 üyemizle birlikte ayrılıyoruz. Başarısız yapılar yıkılmaya mahkum olduğu gibi yalnız kalmaya da mahkumdur” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra, yönetim kurulu üyeleri ve partililerle birlikte İlçe Teşkilatı’nın girişindeki Memleket Partisi tabelasını söken Sıdıka Uçuk, 2023 yılı içerisinde yapılması planlanan genel seçim sürecinde izleyecekleri yol haritasını dava arkadaşlarıyla birlikte oluşturacaklarını belirtti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.