Mehmetçik deprem bölgesinde yaraları sarıyor

Mehmetçik deprem bölgesinde yaraları sarıyor
Yayınlama: 18.02.2023
A+
A-

 

 

 

(AA) – Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadele, hudut güvenliği, semalar, denizler ve yurt dışındaki görevlerini aksaksız ve eksiksiz devam ettirmeye devam eden Mehmetçiğin, deprem bölgelerinde de güvenliğin tesis edilmesinin yanı sıra arama kurtarma faaliyetlerine katıldığını belirterek 52 bin çadır kurduğunu, yemek dağıtımı gerçekleştirdiğini, hava yardım köprüsünde 2 bin 602 sorti ile malzeme ve personel taşıdığını bildirdi.

Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye yardım ulaştırmaya başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri helikopterlerinin koordine edildiği TSK Helikopter Koordinasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Çalışmalara ilişkin brifing alan, talimat veren Akar, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa ve tüm millete başsağlığı diledi. Kederde ve kıvançta millet olarak bir ve beraber olmanın önemine vurgu yapan Akar, “Bugün her şeyden önce birlik, dayanışma içinde olma günü. Hepimiz bu yarayı sarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Geleceğe umutla yürüyeceğiz, karamsar ve kötümser olmayacağız. Çaresizlik, karamsarlık yaymaya gayret edenlere karşı devlet ve millet olarak inatla birliğimizi, beraberliğimizi koruyacak, gayretlerimizi sürdürecek ve çok kısa sürede yaraları saracak ve sorunları aşacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.” dedi.

Devletin tüm imkanları, kurum ve kuruluşlarıyla milletinin emrinde olduğunu belirten Akar, “Asrın felaketinin yaralarını sarmak için canla başla herkes çalışıyor. Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak biz de ihtiyaç duyulan tüm tedbirleri hayata geçirmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.