“Matematik başarısını artırmada kararlıyız”

“Matematik başarısını artırmada kararlıyız”
Yayınlama: 13.12.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı ve Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  de 2019’dan beri yürüttüğü Matematik Okuryazarlığı çalışmaları ile Matematik Seferberliğine katkı sağlama çabaları kararlılıkla devam ediyor.

2019 ‘da ilki gerçekleştirilen Matematik Çalıştayı’ndan sonra, Kalkınma Ajansı teknik destek programı kapsamında verilen Matematik Okuryazarlığı Eğitmen Eğitimi, eğitimi tamamlayan öğretmenleri ile yapılan öğretmen eğitimleri, sınava hazırlanan öğrenciler için gönüllü matematik öğretmenleri ile uzaktan eğitim sürecinde çevrim içi ve pandemi sonrasında ise yüz yüze gerçekleştirilen LGS ve YKS soru çözme kampları ve disiplinler arası bir anlayışla hazırlanan Doğada Matematikle Bir Gün etkinliklerini gerçekleştiren Seyhan İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Matematik alanında yürütülecek, yeni ve heyecan veren pek çok atölye çalışmasını sahadaki öğretmenleri ile paylaştı.

Paylaşımların etkililiğinin artması amacıyla Seyhan İlçesi ortaokul ve lise matematik öğretmenleri ile bilgilendirme toplantısı Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, şube müdürü Özgür Çelik, akademisyen Prof.Dr.Kamuran Tarım’ın katılımlarıyla gerçekleştirdi.

Toplantı, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın İzzettin Aydın’ın açılış konuşması ile başladı. Çukurova Üniveristesi’nden Prof. Dr. Kamuran Tarım’ın konuşmaları, İlçe Milli Eğitim Proje ve Koordinasyon biriminin 2019’dan beri Seyhan ilçesinde Matematik alanında gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili sunumu, Matematik öğretmenleri Elif Boran ve Ali Gür’ün merkezi sınavlarda Matematik sorularının değişimi, Matematik Öğretmeni Erkan Parsak’ın daha fazla heyecan ve tecrübe ile gerçekleştirilecek Matematik atölye çalışmaları ve  ilçe eylem planı hakkındaki sunumu ile devam etti.

Toplantı, Matematik Öğretmeni Dr. Suphi Turhan’ın Eğitim 4.0 ile ilgili bilgilendirmesi ile sona erdi. Daha nitelikli, kapsayıcı ve daha fazla öğrenciye ulaşmak amacıyla ihtiyaç duyulan iş birliği ve iletişimle Seyhan’da saha çalışmaları ve atölye çalışmaları hız ve heyecan kazandı. Seyhan Matematik çalışmaları ve atölyeleri ile sloganını tekrarladı: “Matematik bizim işimiz ve daha iyisi için çalışma, başarıyı artırma konusunda kararlı ve daha güçlüyüz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.