Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yılı Adana’da kutlandı

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Adana Şubesi tarafından Lozan Barış Antlaşması’nın 101. Yılı Adana Atatürk Parkı’nda törenle kutlandı.

Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yılı Adana’da kutlandı
Yayınlama: 25.07.2024
Düzenleme: 25.07.2024 16:11
A+
A-

Atatürk Parkı’ndaki törende, Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi Başkanı İsa Kayadan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Vekili Sefa Saygıdeğer, Başkan Yardımcısı Hüseyin Arat, Başkan Yardımcısı Dilek Akın, Mali Sekreter Süreyya Uri, cemiyet üyeleri ve basın mensupları Basın Bayramı’nda, Lozan Antlaşması’nın hükmünü 101 yıldır sürdüren ve sonsuza dek sürdürecek olan Ender Antlaşmalardan biridir diyerek Lozan Antlaşması’nın 101. Yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Basın açıklamasını Atatürk Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı Başkan’ı İsa Kayadan yaptı.

İsa Kayadan: “Lozan antlaşması masada başımız dik kalktığımız tek uluslararası antlaşmadır”

Adana’da Atatürk Park’ında Lozan Barış Antlaşması’nın 101.yıldönümü kapsamında Atatürk Düşünce Derneği Adana Şubesi Başkanı İsa Kayadan basın açıklaması yaptı. İsa Kayadan, “Lozan antlaşması masada başımız dik kalktığımız tek uluslararası antlaşmadır” dedi.

Kayadan, “Lozan antlaşması, vatanın bağımsızlığına ve milletin özgürlüğünü Dünya’ya kabul ettirttiği gibi 224 yılın ardından masada başımız dik kalktığımız tek uluslararası antlaşmadır. Hükmünü 101 yıldır sürdüren ve sonsuza denk sürdürecek olan ender antlaşmalardan biridir” diyerek ifade etti.

Başkan Kayadan: “Milletlere umut ışığı yakan tarihin en önemli antlaşmasıdır”

Anadolu Türklüğünün 400 yıl pençesinde inim inim inleyerek yoksullaştırdığı kapitülasyonlara son verdiği bağımsızlığı ancak ekonomik bağımsızlıkla tam olarak sağlanabileceği ortaya koyan ve esir milletlere umut ışığı yakan tarihin en önemli antlaşmasıdır Lozan antlaşması diyen Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi Başkanı İsa Kayadan şu cümleleri dile getirdi:

“Lozan antlaşması Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedidir. Maddeleri şehit kanı ile yazılmıştır. Türkiye Cumhuriyet’i ve Türk ulusu var oldukça lozan antlaşması da var olacaktır. Kuvayı Milliye kahramanları kurdukları Türkiye Cumhuriyet’i Devletini akılla, bilimle, namusla, liyakatle yönettiler.”

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.