LGS 2024 sınav sonuçları açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları açıklandı.

LGS 2024 sınav sonuçları açıklandı
Yayınlama: 28.06.2024
Düzenleme: 28.06.2024 11:03
A+
A-

2 Haziran 2024 tarihinde LGS kapsamında gerçekleştirilen “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav” sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı internet adresinde erişime açıldı.

LGS sınavına 2 Haziran’da giren binlerce aday birinci oturumda, Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soruyu, 75 dakika yanıtladı. İkinci oturumda ise öğrenciler matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soruyu 80 dakikada yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2 Haziran’da yapılan sınava,973 yurt içi sınav merkezinde, 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okuldaki 35 salonda gerçekleştirildi.

LGS kapsamındaki merkezi sınava bu yıl  1 milyon 38 bin 192 öğrenci girdi.

LGS NASIL SORGULANIR?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında  2 Haziran’da yapılan sınavın sonuçları bugün açıklandı. Öğrenciler, sınav sonuçlarını meb.gov.tr internet adresinden sorgulayabilecek. Adaylar MEB’in internet sitesinden TC Kimlik No, doğum tarihi bilgisi ve ekranda görülecek güvenlik kodunu girerek LGS sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

LGS SINAV SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

EBEVEYNLERE YÖNELİK KILAVUZ YAYINLADI

MEB’den LGS tercih süreci için ebeveynlere yönelik kılavuz LGS kapsamındaki merkezî sınavın ardından başlayacak tercih sürecinde bu yıl ilk kez ailelere kapsamlı bilgi verilmesi amacıyla “Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu” hazırlandı.

TERİCH SÜRECİ EBEVEYN KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI ?

Millî Eğitim Bakanlığınca, “2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu” yayımlandı.

Yayımlanan kılavuzda “ Merkezî ve yerel yerleştirme nasıl yapılacak? Tüm öğrenciler yerel yerleştirme tercihi yapacak mı? Nakiller kaç dönem sürecek? Depremzede öğrencilere pozitif ayrımcılığın detayları nelerdir? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?” gibi tüm sorular cevaplandı.

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Özel Haber - Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.