Lezzet Festivali’nin gözdesi şalgamlı dondurma oldu

Şalgamın başkenti Adana’da Lezzet Festivali, 600’ ü aşkın yemek çeşitleriyle sevenlerini bir araya getirdi.

Lezzet Festivali’nin gözdesi şalgamlı dondurma oldu
Yayınlama: 20.10.2024
A+
A-

Adana, kebabın başkenti olmasının yanı sıra, şalgamın da vazgeçilmez bir lezzet olarak sofralarda yer aldığı bir şehir olmuştur. Bu kültürel zenginliğe katkı sağlayan bir diğer yenilik ise, şalgamlı dondurma oldu. Adana’daki dondurmacı Zafer Geyik, şalgamı dondurmayla bir araya getirdi.

Geyik: “Dünyada ilk defa şalgamlı dondurmayı yapan bir firmayız”

Zafer Geyik, “Dünyada ilk defa şalgamlı dondurmayı yapan bir firmayız. Adanalılar şalgamı kebabın yanında, simitin yanında severek tüketiyor. Biz de daha sonra bunun dondurmasını yapmaya karar verdik. Adana’ya özgü şalgamlı dondurma yaptık. Bu katıldığımız 2. Festivalimiz yerli halkımıza, yurt dışından ve şehir dışından gelen misafirlere de şalgamlı dondurmayı tattırıyoruz. Çok da güzel tepkiler alıyoruz” diye ifade etti.

“Bir de lavantalı dondurmamız var”

Zafer Geyik lavantalı dondurmada yaptıklarını şu cümleleri ile ifade etti: “Bir de lavantalı dondurmamız var. Lavanta daha çok Isparta yöresinde, lavanta bahçelerinin bulunduğu yerde yapıyorlar. Lavantalı ve şalgamlı dondurma ile festivale gelen misafirlerimize farklı bir damak tadı sunuyoruz. “

Kaynak: Özel Haber- Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.