Kursiyer kadınlar, depremzede çocuklara oyuncak örüyor

Kursiyer kadınlar, depremzede  çocuklara oyuncak örüyor
Yayınlama: 01.03.2023
A+
A-

 

(AA)-Mersin’de, Akdeniz Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi’nde eğitim alan 30 kursiyer, depremzede çocukların yüzünü güldürmek için oyuncak üretiyor.

Akdeniz ilçesindeki merkezde el sanatları eğitimi alan 25’i çocuk sahibi 30 kadın, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş ve 20 Şubat’taki Hatay merkezli depremlerden etkilenen çocuklar için kolları sıvadı.

Çocuklarını okula gönderdikten sonra kurs merkezinin yolunu tutanlar anneler, eğitim aldıkları atölyeye gelerek depremzede çocuklar için mesai yapıyor. Kursiyerler, usta öğreticiler eşliğinde “amigurumi” tekniğiyle oyuncak örüyor.

Gruplar halinde hummalı çalışmasını sürdüren kadınların ürettiği oyuncuklar, afetzede çocuklara ulaştırılacak.

– “Onlar artık hepimizin çocuğu”

Merkezin koordinatörü Fatma İlknur Şimşek, depremlerin ardından çocukların yaşadıklarını unutması için harekete geçtiklerini söyledi.

Kursiyerlerin desteğiyle oyuncak üretmeye başladıklarını anlatan Şimşek, şöyle konuştu:

“Kimi çocuğumuz enkaz altında kaldı kimi çocuğumuz ise evinin ya da okulunun yıkıldığını gördü. Yaşadıkları travmaları atlatmaları için elimizden gelen imkanlar doğrultusunda oyuncak üretiyoruz. Mersin’de devlet kurumlarında, yurtlarda ve misafirhanelerde kalan depremzede çocuklarımızın sayılarına göre dağıtımını yapacağız. Onlar artık hepimizin çocuğu. İyilik paylaştıkça çoğalır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.