Komşusuyla enkaz altında tanışmış

Komşusuyla enkaz altında tanışmış
Yayınlama: 27.02.2023
A+
A-

 

 

(AA)-Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’da yaşadıkları dairenin bulunduğu binanın yıkılması sonucu yaralanan aile, komşularıyla enkaz altında tanışarak, birbirlerine moral vermiş.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Antalya Şubesi arama kurtarma ekipleri, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerinin ardından iki saat içinde malzemeleri araçlara yükleyerek bölgeye hareket etti.İki hafta boyunca hummalı çalışma yapan ekip, toplam 200’ün üzerinde depremzedeyi enkazların altından sağ çıkarmayı başardı.

Ekibin lideri Ali Uygur, Antalya’nın Lara bölgesinde yaşayan bir üyelerinin depremi hissettiğini ve bir yerde deprem olduğunu kendisi gece telefonla arayarak söylediğini anlattı.Uygur, günde 21 saat çalışıp, 2-3 saat dinlendiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:”İskenderun’da 5 katlı binanın birinci katından 101. saatte arka arkaya 6 kişiyi kurtardık. Bu bize büyük moral oldu. Arkasından komşuları olan 2 kişiyi kurtardık. Komşularıyla enkazda kalmışlar, morallerini yüksek tutmak için birlikte şarkılar, marşlar söylemişler. Kaç yıldır aynı binada oturuyorlar, birbirleriyle enkazın altında tanışmışlar. Kurtarma sırasında çok samimiydiler, diyalog halindeydiler. ‘Çaya, çorbaya bekleriz, tatlı ısmarlayalım. Abi size kek yapacağız.’ diyenler oldu. Onlarla sürekli sohbet ederek bilinç seviyelerini ölçmeye çalıştık.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.