KOCAİSPİR: YAPAMIYORSANIZ BİZE DEVREDİN, BİZ YAPALIM

KOCAİSPİR: YAPAMIYORSANIZ BİZE DEVREDİN, BİZ YAPALIM
Yayınlama: 12.10.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Sinekle mücadele ve ASKİ çalışmaları nedeniyle Adanalıların zor durumda kaldığını vurgulayan Başkan Kocaispir, “Yapamıyorsanız bize devredin, biz yapalım” dedi

Sinekle yetersiz mücadele ve ASKİ’nin bir türlü bitirilmeyen çalışmaları nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösteren Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Vatandaş muzdarip. Sinekle mücadele edemiyorsanız, bütçesiyle birlikte bize devredin, biz yapalım. ASKİ’nin kazıp bıraktığı yollar yüzünden hemşehrilerimizle karşı karşıya kalıyoruz. Böyle devam ederse ASKİ’nin kazı yapma sürecini zorlaştırırız” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı ilk oturumu gerçekleşti. Oturumda gündem dışı söz alan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, sinekle mücadele konusunda çok fazla eleştiri aldıklarını dile getirdi, ASKİ’nin sokaklarda kazı yapıp zamanında kapatmadığını, bu nedenle de vatandaşla karşı karşıya geldiklerini söyledi.

DAVUL DA TOKMAK DA BİZDE OLSUN

Yaz boyunca sinekle mücadele konusunun gündeme geldiğini anlatan Başkan Kocaispir, mücadelenin kış döneminde yapılması gerektiğinin altını çizdi. Sinekle ilgili çok fazla şikayet aldıklarını belirten Başkan Kocaispir, “Sinekle mücadelede büyük sıkıntı yaşadık. Sinekten yatamıyoruz şikâyetlerini çok duydum. Onlara cevaplar vererek Adana Büyükşehir Belediyesi’ni arayabileceklerini anlattık. Kimseyi kötülemedik. Büyükşehir Belediyesi’nin bu kış larva ile mücadelesini yapması gerekiyor. Bu yapılmazsa sonuçları kötü olacak. Merkez belediyeler için konuşuyorum. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi bir irade ortaya koysun. Bütçesiyle beraber sinekle mücadelenin bütün hukuki boyutunu ilçe belediyelerine bıraksın. Davul da tokmak da bizde olsun. Bu konuda bir ortak akla varalım” diye konuştu.

ASKİ’YE YOL GÖSTERDİ

Konuşmasında ASKİ’nin sokaklarda kazı yapıp zamanında kapatmadığını, bu nedenle vatandaşla karşı karşıya geldiklerini vurgulayan Başkan Kocaispir, “ASKİ, UKOME kararı kapsamında diyor ki, ‘Biz sokakları kazarız. Kazdığımız yerlerin bedelini abonelerden alırız. Ve bunun tamirini de biz yaparız’ Buraya kadar sorun var mı? Sorun yok. Peki, fiiliyatta durum nasıl oluyor; kazılıyor, kapatılmıyor. Hâlbuki bir an evvel oranın kapatılması lazım. Biz sokağa çıktığımızda vatandaş bize diyor ki; ‘Ya başkanım işin kolayı bu. Bunu sen yapacaksın.’ Biz de yapmak zorunda kalıyoruz. Dolayısıyla bu sürdürülebilir bir şey değil. Ya Büyükşehir Belediyesi daha önceki sisteme döner ASKİ ile ilgili kazı meselesinde ilçe belediyelerini yetkili kılar, kaynak aktarımını yapar. Ya da bu konu açık bir şekilde gündeme gelecek. Biz ASKİ’nin sokaklarımızda, yaptığımız sokaklarda kazı yapması ile ilgili süreçleri zorlaştırırız. Çünkü bunun siyasi bedelini biz ödüyoruz.” ifadelerini kullandı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.