Kıpçak “Mustafa Kemalpaşa Bulvarı’ndaki rögar kapaklarının açılmasını istiyoruz”

Kıpçak “Mustafa Kemalpaşa Bulvarı’ndaki rögar kapaklarının açılmasını istiyoruz”
Yayınlama: 08.11.2022
A+
A-

 

 

Gazipaşa Mahallesi sınırında bulunan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndaki rögar kapaklarının geçtiğimiz günlerde asfaltlama yapılmasından dolayı açılmasını isteyen Gazipaşa Mahallesi Necati Kıpçak “Kış mevsimine girdik ve yağmur yağdığı zaman buraları su basmasından endişe duyuyoruz. Yetkililerden bir an önce kapanan bu rögar kapaklarının açılmasını istiyoruz” dedi.

Adana’nın eski mahallelerinden biri olan Gazipaşa’da fazla sorun olmamasına rağmen 3.dönem muhtarlığını yapan Necati Kıpçak çalışmalardan memnun olduğunu birkaç önemli problemleri olduğunu ve yetkililerin sorunlarını çözmeleri için buradan seslenerek şunları söyledi “Bildiğiniz üzere Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Zeydan Karalar mahalle sınırımızda bulunan en işlek caddelerinden  olan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın asfaltma işini bitirdiler. Buradan öncelikle mahallem adına çok teşekkür ediyorum. Fakat çok önemli olan bir soruna değinmek istiyorum. Mustafa Kemalpaşa Bulvarı asfaltma yapılmadan önce kazıldıktan sonra yapıldığı için yükselme oldu. Asfaltlamayı makine yaptığı için köşelerimizde bulunan rögarların üstüne asfalt dökülmesinden dolayı şu an kapalı duruyor. Kış mevsimine girdik ve yarın bir gün yağmur yağdığı zaman su gideri olamadığı için her yeri su basabilir. Bildiğiniz gibi geçen yıl gecenin geç saatlerinde Muhtarlık önünde bir su patlaması oldu ve her yeri su bastı. Hatta daha da ileri gidelim bu su basma olayı tüm Türkiye’deki televizyonlarda haber olarak çıktı ve bu olaydan ne kadar çektik herkes bildiği için bir daha yaşanmaması gerektiğinden Gazipaşa Mahallesi muhtarı olarak bu sorunun çözülmesini istiyorum. Bu yüzden bir an önce açılmasını istiyoruz. Büyükşehir belediyesi ile yaptığımız görüşme sonunda müteahhit firmanın açacağını belirtmelerine rağmen henüz herhangi bir çalışmanın yapılmadığını görüyoruz. Yetkililerden bu sorunumuzun çözülmesini acil olarak talep ediyoruz” dedi.

GAZİPAŞA MAHALLESİ’NE EKMEK BÜFESİ İSTİYORUZ

Her mahallede olduğu gibi Gazipaşa Mahallesi’nde de Adana Büyükşehir Belediyesi ekmek büfesine ihtiyaçlarını olduğunu vurgulayan muhtar Necati Kıpçak “ Gerçekten ekonomik sıkıntılarının had safhaya geldiği şu günlerde mahallemde oturan insanların çok yoğun bir şekilde ucuz ekmek alabilmeleri için Adana Büyükşehir Belediyesi’nden ekmek büfesi konulmasını istiyoruz. Mahallemizde bir çok vatandaşımızın ekonomik durumları iyi olmadığı için günlük en önemli yiyecek olan ekmeği ucuza almak ve bir nebzede olsa aile ekonomisine katkıda bulunacaktır.Kalabalık ailelerimizin günlük ekmek giderleri en az 10 adet olduğu düşünülürse ve aylığa vurduğunuz zaman çok büyük maddi giderleri olacaktır. Bu yüzden öncelikle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Zeydan Karalar’dan isteğimiz Gazipaşa Mahallesi’ne bir tanede olsa ekmek büfesi konulması ve mahallem adına isteğimizdir. Bu isteğimizi yerine getirmeleri için yetkililere sizin aracılığınızla iletmek istiyorum” dedi.

ENERJİ-SA’NIN BAKIM ÇALIŞMALARI SAYESİNDE SOKAKLARIMIZ AYDINLIK İÇİNDE

Bu arada Enerji-SA Bölge müdürümüz  Mehmet Kaya Gazipaşa Mahallesi’ndeki tüm elektrik kontrollerini yapmasından dolayı ve bakım çalışmalarında göndermiş olduğu ekipler sayesinde mahallemizdeki elektrik ile ilgili sorunları çözerek sıkıntılarımızı ortadan kaldırdığı için buradan kendisine teşekkür eden Gazipaşa Mahalle Necati Kıpçak, kendi ekipleriyle ilgili çalışmalara değinerek “Bildiğiniz gibi her mahalle muhtarının azaları vardır. Bende kendi azalarımla haftada bir gün toplantı yapıyorum. Mahallemizdeki eksiklikleri olan ve sorunlu yollarımız, sokaklarımızla ilgili güzel çalışmalar yapıyoruz. Azalarımızla birlikte haftada iki gün mahallemizi geziyoruz ve semt sakinlerimizle ev önünde, sokakta, kıraathanede olsun veya işyerleri olsun ziyaret ederek sohbet ederek sıkıntılarını, sorunlarını dinleyerek notumuzu alıyoruz.Problem olan yerleri gerekli makamlarla iletişim kurarak yerine getiriyoruz. Seyhan Belediyesi temizlik işleri müdürlüğümüzün güzel çalışmalarıyla mahallemizi mümkün olduğu kadar temiz tutmaya çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalarımız semt sakinlerimizin güzel bir ortamda refah içinde oturması ve herhangi bir sıkıntı yaşamaması için mahallemizin mülki amiri olarak onlara karşı seçmiş oldukları muhtarın görevini yerine getirdiğine inandığını” belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.