Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a çağrı,Gel çekinme er meydanına çıkalım

Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a çağrı,Gel çekinme er meydanına çıkalım
Yayınlama: 26.05.2023
Düzenleme: 26.05.2023 19:13
A+
A-

TOROS – Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, TRT’de çıkmış olduğu propaganda konuşmasında “Tarafsızlığı ile dünyaya ün salmış TRT” ifadesi ile ironi yaparak, buradan bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Gel, çekinme. İkimiz de er meydanına çıkalım” diyerek çağrıda bulundu.

Söz konusu konuşmasını sosyal medya hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan benim karşıma çıkmaya cesaret edemez. Ama ben yine de TRT’de çağrımı tekrarladım” notunu düştü.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, hem TRT’nin taraflı yayın yapmasını eleştirdi hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a daha önceki televizyonda tartışma çağrısını da yineledi.

Kılıçdaroğlu, “Sevgili halkım, bugün çok değerli bir davet için karşınızdayım. 14 Mayıs geride kaldı. Millet seçimini yaptı ve ben sandıkta Erdoğan ile baş başa kaldım. Artık yalnızca o ve ben varız. Şimdi tarafsızlığı ile dünyaya ün salmış TRT ekranlarından yüksek cesareti ile gönüllere taht kurmuş, bir kişiye sesleneceğim” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a yönelik çağrısın’da “Erdoğan, sana devletin televizyonu TRT’den sesleniyorum; gel, çekinme. İkimiz de er meydanına çıkalım, devletin televizyonu TRT’de, senin istediğin gazetecilerin sorularını yanıtlayalım.

İstersen halk da soru sorsun. Sen ki kendine reis dedirten, sen ki bir dünya lideri herhalde Bay Kemal’den çekinmezsin. E çık karşıma ve milletimiz, onun derdini bileni de o dertleri kimin çözebileceğini de bu vatanı kimin sevdiğini de görsün. Varsın, kararını versin.”

Öte yandan kendisine yönelik “terör” suçlamasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan benim karşıma çıkmaya cesaret edemez. Çünkü o da çok iyi biliyor ki; PKK ile masaya oturan kendisidir. Kahraman ordumuza kumpas kuranlara yol veren kendisidir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun televizyona birlikte çıkma çağrısına Erdoğan’dan gelen yanıt şaşırttı. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Güçlü Sanayi Güçlü Türkiye Buluşması’nda konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun davetine “Bizi utanmadan sıkılmadan televizyona çağırıyorsun.

Senin derdin başka, şöhret olmak istiyorsun. Karar pazar günü. İnşallah pazar günü seçimlerin ardından Kılıçdaroğlu’nun çektiği eziyete de milletçe son vereceğiz” yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu’nun “terör” açıklamasına da yanıt veren Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu, TRT’deki açıklamasında bizim terör örgütleriyle görüşmeler yaptığımızdan bahsediyor. Sayın Kılıçdaroğlu, bunu ispatlayamazsan namertsin” dedi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “İspatlamazsan namertsin” ifadesine sosyal medya hesabından yanıt vererek “televizyon” çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu, “Sadece görüştüğünü söylemiyorum Erdoğan, sen teröristlerin hamisisin! Madem kanıt istiyorsun, meydan okuyorum sana. Kendi televizyonun TRT’de, bu akşam, yarın ya da Cumartesi günü çık karşıma. Senin teröristlerle işbirliği yapan bir namert olduğunu herkese ispat edeceğim!” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.