Kepez’de “Antalya Lise Öğrencileri Açık Münazara Turnuvası” tamamlandı
Kepez Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Antalya Lise Münazara Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen “Antalya Lise Öğrencileri Açık Münazara Turnuvası”nı başarıyla gerçekleştirdi. İki gün süren turnuvada 64 öğrenci, 32 takımla kıyasıya yarıştı.
Kepez Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Antalya Lise Münazara Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen “Antalya Lise Öğrencileri Açık Münazara Turnuvası”nı başarıyla gerçekleştirdi. İki gün süren turnuvada 64 öğrenci, 32 takımla kıyasıya yarıştı.

Turnuva boyunca hukuk, ekonomi, çevre, kadın hakları, psikoloji ve felsefe gibi farklı alanlarda gençler fikirlerini özgürce savundu. Hem bilgi birikimlerini hem de hitabet becerilerini ortaya koyan öğrenciler, takım çalışması ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirme fırsatı buldu.
Şampiyon takım tablet ödülünün sahibi olurken, ikinci takım bisiklet, üçüncü akıllı saat, dördüncü ise kulaklıkla ödüllendirildi. Ayrıca tüm takımlara 500 TL değerinde kitap evi çeki verildi. Finalistlere 8 madalya, şampiyon takıma ise 2 kupa takdim edildi. Turnuvanın en etkili konuşmacısına ise “En İyi Konuşmacı” plaketi verildi.
“19 Mayıs bir milletin yeniden doğuşudur”
Turnuva finaline katılan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, gençlerin heyecanına ortak oldu. 19 Mayıs’ın anlamına vurgu yapan Kocagöz, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için can vermiş tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 19 Mayıs, bir milletin yeniden doğuşudur. Sadece geçmişin anılması değil, geleceğe dair inançtır. Atatürk bu günü gençliğe emanet etti ve biz bu emanete sahip çıkan gençlerle bir aradayız” dedi.
Turnuvanın ilkini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Kocagöz, “Antalya genelinden 32 takım, 64 genç katıldı. Yarı finallere yükselen 8 takımdan 4’ü bugün finalde yarıştı. Gençlerimiz konularını yalnızca 15 dakika önceden öğrenip hazırlık yaptılar. Kısa sürede fikirlerini toparlayıp, analitik düşünme, ikna etme, saygı çerçevesinde tartışma gibi önemli beceriler kazandılar” diye konuştu.
Kocagöz, kürsüde 7 dakika 20 saniye boyunca kesintisiz konuşmanın nadir bir fırsat olduğunu vurgulayarak, “Biz bu fırsatları çoğaltmak için buradayız. Gençlerin düşünceleri yarının yönünü belirleyecek. İlimle beslenmiş bir fikir, bir milleti aydınlatır. Kepez’de bu ışığı çoğaltacağız” dedi.
Başkan Kocagöz, konuşmasının ardından dereceye giren gençlere ödüllerini takdim etti.
Kaynak: İHA