Kentsel dönüşümde vatandaşın kira derdine çözüm

Kentsel dönüşümde vatandaşın kira derdine çözüm
Yayınlama: 29.12.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) başlangıç projesi olan Kentsel ve Yerinde Dönüşümü için Ankara’da konunun en yetkili merkezi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek gelişmeleri değerlendirdi. Ziyarete DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

DAİMFED BÖLGE VE ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR OLUŞUMDUR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen; “DAİMFED in ziyaretini mühim bulduğumu ve önemsediğimi ifade etmek isterim. Bölge de tüm Müteahhitlerin bir çatı altında toplanması sektör için önemli bir oluşumdur. Bu birlikteliğin ve oluşumun ülkemizde örnek alınması gerekir Bunun yanı sıra DAİMFED in Adana Merkez ve İlçelerinde gerçekleştirdiği ‘Mahalle mahalle Kentsel Dönüşüm’ projesini halkımızın aydınlatılması yanında bizlerin yararı içinde müthiş bir etkinlik olduğunu belirtmeliyim. Yerinde Dönüşüm ve Kentsel Dönüşüme koydukları katkı için müteşekkirim. DAİMFED in Sektör için yararlı olacağına inanıyor ve tüm süreçlerinde başarılar diliyorum.” Açıklamasında bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞIN KİRA DERDİNE FORMÜL

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu; “DAİMFED olarak Ankara merkezli ziyaretlerimiz sürekli olarak devam edecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünü ziyaretimizde Genel Müdürümüz Vedat Gürgen ‘in yaklaşımı bizi geleceğe bakışımız için umutlandırmıştır. Kentsel Dönüşümde kanunla Vatandaşlarımıza verilen Kira Bedeli ve Müddeti yetersiz kalmıştır. Ancak bu konuda DAİMFED Genel Başkan Yardımcımız Faruk Bozkurt ‘un önerisi olan ‘Bizler Müteahhitler olarak Vatandaşımızın mağduriyetini karşılayalım ve Devletimizin de bunu ödediğimiz vergilere mahsup etmesi önemli bir adım olacaktır.’ fikri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen tarafından olumlu bulunarak bu yönde çalışmalara başlayacaklarını açıklaması da sevindirici ve olumlu bir gelişmedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.