Kavak: Daha fazla ihracat için çalışacağız

Kavak: Daha fazla ihracat için çalışacağız
Yayınlama: 21.09.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ) –TOROS- MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, Çukurova’nın iki güçlü şehri Adana ve Mersin’in daha fazla ihracat yapabilmesi için güçbirliği yapması gerektiğini söyledi. Kavak, yeni dönemde iki şehir iş insanlarını bir araya getirecek etkinliklere ağırlık vereceklerini kaydetti. MÜSİAD Adana üyeleri Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve MÜSİAD Mersin Şubesini ziyaret etti.

AKİB’de göreve yeni seçilen Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (AHBİB) Başkanı Veysel Memiş’e ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretinde bulunan heyet, MÜSİAD Mersin Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, Adana ve Mersin iş dünyasının ihracat odaklı işbirliği yapmasıyla ihracatlarını çarpan etkisiyle artıracağına dikkat çekerek, “Üyemiz Veysel Memiş’e görevinde başarılar diliyoruz. Sadece AHBİB’de değil diğer birliklerde de iki şehir iş dünyasının güç birliği yapmasıyla daha iyi sonuçlar alabiliriz. Yeni dönemde MÜSİAD Adana olarak ‘Bölgesel İş Geliştirme Zirveleri’ne daha fazla önem vereceğiz. Çukurova’nın tarımdan sanayiye, lojistikten enerjiye iki güçlü şehri bugün toplamda 5 milyar dolarlık ihracat yapıyorsa güç birliğiyle bu rakam kısa sürede yüzde 50 artırılabilir. Bölge şehirlerindeki etkin iletişim sadece dış ticaretimize değil şehirlerimizin her alanına pozitif yansır. Bizler bunun için çalışacağız” diye konuştu.

MÜSİAD Adana heyetinin Mersin ziyareti kapsamında Başkan Burhan Kavak’ın yanı sıra MÜSİAD üyeleri Suat Yahşi, Memet Akif Akyıldız, Serdar Kutlu, Zekeriye Balbay, Vahit Alanoğlu, Bayram Gökhan Çanakçı, Ali Zeki Fidan, Metehan Ivak, Halil Aydoğan ve MÜSİAD Adana Müdürü Tarık Harmancı yer aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.