Katar, deprem bölgesine günlerdir insani yardım taşıyor

Katar, deprem bölgesine günlerdir insani yardım taşıyor
Yayınlama: 27.02.2023
A+
A-

 

 

 

(AA)-Katar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen çalışmalara destek olmak amacıyla insani yardım malzemelerini Türkiye’ye ulaştırmaya devam ediyor.

Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 11 ili etkileyen depremler sonrası birçok ülkeden Türkiye’ye “hava yardım koridoru” ile insani yardım malzemesi ulaştırılıyor.

“Hava yardım koridoru” aracılığıyla Türkiye’ye destek sağlayan Katar Silahlı Kuvvetlerine ait “C-17” ve “C-130” tipi askeri uçaklar, farklı kurum ve kuruluşlardan gönderilen yardımları İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’na taşıyor.

Katar Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye’deki görev komutanı Yarbay Hamad Al Hajri, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diledi.

Hajri, deprem felaketinden dolayı yardım etmek için geldiklerini ve günlerdir Türkiye’de bu çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Ülkesi ile Türkiye’nin hem milletleri hem de devletleri arasındaki güçlü bağlara dikkati çeken Hajri, “Peygamber Efendimiz diyor ki ‘Müslümanlar, bir binanın tuğlaları gibidir.’ Katar ve Türkiye ilişkileri çok tarihidir. Zor zamanlarında hep birbirlerinin yanında olmuşlardır, öyle devam edecektir.” dedi.

Hatay’da kurdukları sahra hastanesini Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığına devredeceklerini belirten Hajri, “Geldikten sonra AFAD ile görüştük. Sahra hastanesi için yer seçtik. Hatay Payas’ta 200 kişilik sahra hastanesi ve 1000 kişilik çadır getirdik. Yer seçtikten sonra hemen harekete geçtik. 5 gün içerisinde bitirdik ve hasta almaya başladık. Bugüne kadar 2 bin hastaya hizmet verdik. Sahra hastanesindeki 42 doktor, 24 saat çalışıyor. Biz kendi ülkemizmiş gibi hizmet ettik. Allah bu acıyı tekrar göstermesin.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.