Adana’nın Karataş ilçesinde, Yeni Mahalle Sahil Caddesi’ndeki Mavi Kum Plajı’nda bulunan kamu tuvaleti kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi. Karataş Belediyesi, olaya ilişkin kamuoyuna duyuru yaparak sert tepki gösterdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı iş birliğiyle halkın kullanımına sunulan Mavi Kum Plajı’ndaki tuvaletlere bilinçli olarak zarar verildiği tespit edildi. Olay yerinden paylaşılan fotoğraflarda lavaboların kırıldığı, muslukların yerinden söküldüğü, duvarlara yazı yazıldığı ve hijyen koşullarının kasıtlı olarak ihlal edildiği görüldü.

Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş imzasıyla yayımlanan açıklamada, kamuya ait tesislere yapılan bu tür saldırıların yalnızca kamu malına zarar vermekle kalmadığı, aynı zamanda vatandaşların en temel ihtiyaçlarına erişimini de engellediği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kozan’da gübre bayilerine sıkı denetim
Kozan’da gübre bayilerine sıkı denetim
İçeriği Görüntüle

“Toplumun ortak kullanımına sunulan bu tür tesislerin korunması sadece kurumların değil, tüm bireylerin ortak sorumluluğudur. Bu tür davranışlar sadece kamu malına zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarına erişimini de engellemektedir. Kamu malına zarar vermek hukuki ve ahlaki açıdan kabul edilemez bir suçtur ve gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.”

Karataş Belediyesi, kamu mallarına yönelik bu tür sorumsuz davranışları şiddetle kınadığını duyururken, vatandaşlara da duyarlılık çağrısında bulundu.

Karataş’ta Plaj Tuvaletine Saldırı! Belediye Soruşturma Başlattı2

Kaynak: Haber Merkezi