Karalar:Kadınlarımızın omuzlarındaki yükün azaldığı 8 Mart’lar diliyorum

Karalar:Kadınlarımızın omuzlarındaki yükün azaldığı 8 Mart’lar diliyorum
Yayınlama: 08.03.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar şunları söyledi;8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tarihsel süreçte, hayata dair her alanda kadın-erkek eşitliğine yönelik mücadelenin simge tarihi olmuştur ve dünyanın dört bir yanında eşit toplumlar oluşturulana kadar devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,

“İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşmaktadır. Mümkün müdür ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de, kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça, öteki kısmı göklere yükselebilsin?” diyerek toplumda kadın-erkek eşitliğinin yaşamsal önemine vurgu yapmış, bizlere yol gösterecek, ilham kaynağı olacak mesajı vermiştir.

Kadınlarımızın ekonomik alanda, iş dünyasında, karar alma mekanizmalarında, hayata dair bütün alanlarda erkeklerle eşit oranda yer alması, ülkemizin gelişmesi, çağdaş milletler arasında yer alması, zenginleşmesi ve geleceğe emin adımlarla yürümesi için vazgeçilmez önem taşımaktadır.

Bu nedenle toplumumuzda kadın-erkek eşitliği sağlanana kadar, her alanda, kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık yapılması gerekmektedir.

Mücadeleyi; kadına yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik ve sosyal şiddet son bulana kadar sürdürmeliyiz.

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızın güçlenmesi için çeşitli kooperatifler kuruyoruz ve kurduruyoruz. Kadın üreticilerimizin, kadınlarımızın hayata daha sıkı sarılabilmeleri, üretebilmeleri, ürettiklerini değerinde satabilmeleri ve meslek öğrenebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.

Toplumda kadın-erkek eşitliğinin içselleştirilmesi için gerek ilgili kurum ve kuruluşlarla, gerek üniversitelerimizle iş birliği yaparak çeşitli eğitim etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.

Bünyemizde oluşturduğumuz Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, bu konudaki çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Depremlerden dolayı derin acıların yaşandığı, insanlarımızın hayatını kaybettiği ve yaşam mücadelesi verdiği bir dönemden geçiyoruz. Felaket zamanlarında her insanın yükü artıyor ama kadınlarımızın çilesi iyice fazlalaşıyor,

Kadınlarımızın omuzlarındaki yükün paylaşıldığı, eşit topluma her geçen gün daha fazla yaklaştığımız 8 Mart’lar diliyorum…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.