6’ncı Kolordu Bölge Bando Komutanlığı, çocukların milli ve manevi duygularını güçlendirmek, Türk ordusunun değerlerini genç nesillere aşılamak ve ruhlarını müzikle beslemek amacıyla Karaisalı Karapınar Mahallesi’nde bulunan Şehit Mehmet Çalışkan İlkokulu’nda özel bir etkinliğe imza attı. Bölgeye ilk kez gelen askeri bando, 190 öğrenci ve öğretmenler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Milli Duygular Müzikle Harmanlandı
Adana’da konuşlu bulunan ve bölgedeki 7 il ile 77 ilçenin tek askeri bandosu olma özelliğini taşıyan 6’ncı Kolordu Bölge Bando Komutanlığı, rotasını bu kez Karaisalı’ya çevirdi. Karapınar Mahallesi’nde yer alan Şehit Mehmet Çalışkan İlkokulu’nda düzenlenen okul konseri ve bayrak töreni, öğrencilerin milli ve manevi duygularını pekiştirmeyi hedefledi. Şanlı ordumuzun değerlerini çocukların kalplerine müzik yoluyla nakşeden etkinlikte, hem hüzün hem de büyük bir gurur bir aradaydı.

Marşlar Hep Bir Ağızdan Söylendi
Bando Binbaşı Şef Caner Çelik yönetimindeki askeri bando, icra ettiği eserlerle kulakların pasını sildi. Bando Astsubay Kıdemli Çavuş Batuhan Ertem’in güçlü sesiyle hayat bulan; İzmir Marşı, Vatan Marşı, Hayat Bayram Olsa ve Memleketim gibi eserlere öğrenciler dev Türk bayrakları eşliğinde eşlik etti. Bölgeye ilk kez gelen askeri bando, 9 sınıf, 11 öğretmen ve 190 öğrencisiyle eğitim veren okulda adeta bir bayram havası estirdi.

Geleceğin Şefleri Görev Başında
Konserin en renkli anları ise Binbaşı Caner Çelik’in şeflik bagetini öğrencilere devretmesiyle yaşandı. "Geleceğimiz" vurgusuyla kürsüye davet edilen minik öğrenciler; Elis Lina Kuvvettaşı, Mete Aslan, Neslihan Şanverdi, Oğuzhan Canatan ve Hatice Kübra Arıcı sırasıyla bando şefliği koltuğuna oturdu. Okul Müdürü Sabahattin Yılmaz ve öğretmenlerin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafları ve coşkulu bayrak töreni ile sona erdi.





