KAMUSKA Projesi final yaptı

KAMUSKA Projesi final yaptı
Yayınlama: 14.12.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği- ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça Koordinatörlüğünde ; YAP- Yenilikçi Atılım Projeleri Derneği ile Adana Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen NDI Destekli KAMUSKA -Kadın Muhtarlara Sosyal Kalkınma Atölyesi Projesi final yaptı.

Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yürütülen proje kapsamında kadın muhtar adayları ve siyasete ilgi duyan kadınlarında katılımcı olduğu proje eğitimleri 8 yüz yüze Savunuculuk ile 8 online İYİ Yönetişim üzerine gerçekleştirildi. 18 yaş üzerindeki 440 kadına anket uygulanarak, Adana’nın genel profili incelendi. Kadın muhtarları bulunduğu mahalleler ve muhtarlar özel olarak ziyaret edildi. Projeye destek oldular ve anket çalışmasını desteklediler.

Proje eğitimleri Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu, Belediye Meclis Salonu ve Adana Çocuk-Kadın Hakları Derneği Salonunda yapıldı. Eğitimler Ömer Faruk Bostancı ve Ekrem Aslan tarafından gerçekleştirildi. 20 kişinin Katılımcı Belgesi aldığı eğitimlerde, 4 mahallede aday kadın muhtarlar çalışmalarına başladılar.

Proje kapsamında “Senin Yolun Senin Dünyan” kısa filmi de proje katılımcılarının rol almasıyla çekildi.

Başkan Çiğdem Akça; ” Kadın muhtarların Adana genelinde sayısı 18 bu kabul edilebilir bir sayı değil. Her mahalleye kadın eli değmeli, önümüzdeki yerel seçimlerde bu sayının en az 4 katına çıkmasına çalışacağız. Kadınların başarılı muhtarlık yapma oranı çok yüksek bizde bu alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz.

MÜSADENİZLE BEYLER diyoruz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.