“İyilik soğuk geçirmez”

“İyilik soğuk geçirmez”
Yayınlama: 18.11.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Kış kapıya dayandı. İnsanlar, kamplarda ve harabeye dönmüş evlerde ağır kış şartlarından olumsuz etkileniyor. Soğuk hava, zorlu yaşam şartları ve hastalıklar başta mülteci kamplarındaki insanlar olmak üzere dışarıda kalan insanları daha zorlu şartlarda yaşamaya mecbur bırakıyor. Bu durumdan en fazla etkilenenler ise çocuklar, kadınlar ve yaşlılar.

“İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bugüne kadar milletimizin destekleriyle milyonlarca kişiye yardım ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz” diyen Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Dünyanın farklı coğrafyalarında devam eden savaşlar, çatışmalar, kuraklık, doğal afetler, siyasi ve ekonomik problemler gibi nedenlerle milyonlarca insan çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini hatırlatan Eraslan; “Geçen sene “Kış Kapıda; Mazlumları Yalnız Bırakma ” diyerek yola çıkmıştık bu sene de “İyilik soğuk geçirmez” diyerek kışın zor şartlarında dışarıda geçiren vatandaşlarımız ve çadırlarda kalan Suriyeli mazlumlar için bir yardım kampanyası başlatıyoruz” dedi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde İHH olarak yine yetim ve öksüz çocukların, kimsesiz kalmış yaşlıların, tedavi olamayan, ilaç bulamayan hastaların ve çaresiz kalmış tüm insanların ellerinden tutacaklarını vurgulayan Başkan Mahmut Eraslan açıklamalarını; “Bugün buradan ülkemizin ve dünyanın her yerindeki tüm mazlumların yanında olduğumuzu, onları asla yalnız bırakmayacağımızı ve onlara umut olacağımızı herkese yeniden haykırıyoruz” sözleriyle tamamladı.

Soğukta çadırlarda yaşamak zorunda kalan insanlara yardımcı olmak isteyen vatandaşlar Adana Valiliği’nin izni ile açılan Kuveyt Türk Adana İHH hesabına bağlı TR94 0020 5000 0956 2986 2000 03 IBAN numarası üzerinden yardımlarını iletebilecekler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.