İstanbul’daki hastaneler yaralı depremzedelere kucak açtı

İstanbul’daki hastaneler yaralı depremzedelere kucak açtı
Yayınlama: 14.02.2023
A+
A-

 

 

 

(AA)-Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat’ta saat 04.17’de 7,7; Elbistan’da ise 13.24’te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay da etkilendi. 10 ilde yıkıma yol açan depremin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmasıyla binlerce yaralı, enkazların altından çıkarıldı.Enkazdan yaralı olarak çıkarılanlar, ilk müdahalenin ardından Sağlık Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda yakın iller ve büyükşehirlerdeki hastanelere askeri uçaklar ve ambulans uçaklar ile sevk edilmeye başlandı. “Sağlık başkenti” olarak adlandırılan İstanbul’a da ilk yaralılar, 6 Şubat’ı 7’sine bağlayan gece getirildi.

Havalimanlarında ambulanslara aktarılan yaralılar Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi kentin neredeyse tüm kamu, üniversite ve özel hastanelerinde tedavi altına alındı.

Depremzedeler için özverili bir çalışma yürütülen hastanelere, bölgelerden yaralılar sevk edilmeye devam ediyor. Bazı yaralıların tedavileri sürerken tedavileri tamamlananlar ise taburcu ediliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.