İŞKAD’ın projesi meyvelerini vermeye başladı
(HABER MERKEZİ)-TOROS-– İş Kadınları Derneği (İŞKAD), evinde üreten kadınları tanımak, onları evin dışına çıkarabilmek ve istihdama dahil edebilmek için hayata geçirdiği “Evinde Üreten Kadın Festivali”nin...
(HABER MERKEZİ)-TOROS-– İş Kadınları Derneği (İŞKAD), evinde üreten kadınları tanımak, onları evin dışına çıkarabilmek ve istihdama dahil edebilmek için hayata geçirdiği “Evinde Üreten Kadın Festivali”nin meyvelerini almaya başladı. İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, İŞKAD’dan eğitim alan, İŞKAD’la festivale katılan tüm katılımcılarla bir araya geldi. Kadınların hayalini kurduğu yerde olmalarından duyduğu mutluluğu paylaşan Başkan Mantı, strateji yol haritası yapmak üzere evinde üreten kadınlarla festivalin ardından yeniden bir araya geldiklerini vurguladı.
Güzel projelerin konuşulduğu, anlamlı bir dokunuşun kadınların hayatını nasıl olumlu yönde değiştirdiğinin gözler önüne serildiği toplantıda konuşan Berman Mantı, “Tüm gelişmeleri evinde üreten kadınlarla birlikte yaşayarak tecrübe ettik. Gururlu ve mutluyuz” dedi.
İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, “Ekonomiye dair her alanda kadın ayak izini ölçümlüyoruz” diye konuştu.
“ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”
Çukurova Bölgesi’nde evinde üreten kadınların var olduğunu ve bu kadınların ekonomiye kazandırılması gerektiğini fark ederek 2019 yılında gerçekleştirdikleri “Evinde Üreten Kadın Festivali” ile nice cevher kadını iş dünyası ile buluşturduklarını kaydeden Mantı, şunları söyledi:
“Kadınlara eğitim verdik, ticari hayata ve iş dünyasına yönelik hazırlanmalarını sağladık. Bugün bu eğitimlerin sonucunda evinde üreten kadınlar artık sadece satış yapmakla kalmayıp ekonominin bir parçası konumuna ulaştılar. Daha çok evinde üreten kadınımıza eğitim programları düzenleyerek iş dünyasına kazandırmak için kadınlarımız ve komitemiz ile strateji plan belirleme üzerine bir araya geldik. Komite üyelerimiz Belkıs Yakıcı, Nevin Yıldız, Berna Fidan ve üretici kadınlarla yaptığımız fikir alışverişinde daha çok işler başaracağımızı gördük. Daha nice kadınımızı evinden çıkarıp iş ve ticari sahnede yer alması için yeni programlar hazırlayacağız. İŞKAD çatısı altında üreten kadınlarımızla gerçekleştirdiğimiz toplantı ve etkinliklerde evinde üreten kadınlarımız, meslek edindirme kursları, sergiler, satış standları ve yeni üretim teknikleriyle Adana’da öne çıkmaya başladı. Üretici kadınlarımızla ilgili farkındalık oluştu. Bir çok üretici kadınımız usta öğretici oldu. Yeni girişimci gençler yetiştiren kadınlarımız var. Adana’da ve Türkiye’de kadın ayak izinin öne çıkması için var gücümüzle çalışıyoruz. Yetenekli, üretici kadınlara imkan sunulduğunda neler yapabileceğini görüyoruz. Yeni ürün geliştirip patent başvurusu yapan kadınlarımız var. Yeni kurslara giden, girişimcilik eğitimi alan, sosyal etkinliklere katılan, sergiler açan bir çok kadınımız Adana’daki fuarlarda, zirvelerde, festivallerde, etkinliklerde artık ön plana çıkıyor. Kadınların her alanda olması için çalışmalarımız, girişimlerimiz devam edecek.”