İŞKAD’dan Deprem Bölgesi’ne yatırım çağrısı

İŞKAD’dan Deprem Bölgesi’ne yatırım çağrısı
Yayınlama: 01.03.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS–İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Depremlerin hayatları kararttığını, ekonomiye büyük darbe vurduğunu dile getiren Başkan Mantı, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Elazığ’da kadınların yaşama tutunması ve çocukların sağlıklı bir geleceğe kavuşması için Türkiye’nin tüm kurum ve kuruluşlarıyla hep birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
“KADIN GİRİŞİMCİLERİ TESPİT ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Deprem bölgesinde başta psikolojik ve lojistik destek olmak üzere yakınlarını kaybeden çocukların ve deprem nedeniyle diğer illere nakledilen 166 bin 238 öğrencinin topluma kazandırılmasının büyük önem taşıdığını belirten Başkan Berman Mantı, girişimci kadınlarla birlikte bir çok ev kadınının da hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü paylaştı.
Depremden etkilenen illerdeki kadın girişimcileri tespit etmeye çalıştıklarını ifade eden İŞKAD Başkanı Mantı, “Deprem Bölgesi’nde mikro ve makro olarak, eş zamanlı projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Zaman kaybedilmeden bölgenin yeniden yapılanması ve hayatta kalan insanlarımızın yeni bir umutla hayata sarılmasına olanak tanınmalıdır. Ayrıca iş ve meslek sahibi kadınlar ile girişimci genç kadınlar için kalkınma projelerinin hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.
YATIRIMA DAVET ETTİ
Bölgeye özel teşvikle birlikte ciddi yatırımların gelmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Mantı, “Yan sanayisini oluşturacak güçlü grupları deprem bölgesine yatırım ve üretim yapmaya, istihdam sağlamaya davet ediyoruz. Türkiye’nin ve yatırımcıların önceliği deprem bölgesi olmalıdır” diye konuştu. İŞKAD Başkanı Berman Mantı, bölgede kalkınma projelerinin oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.