İş dünyası ekonominin önünü açacak uygulamalar bekliyor

İş dünyası ekonominin önünü açacak uygulamalar bekliyor
Yayınlama: 31.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) -Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve İntegral Yatırım iş birliğinde, Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Ekonomi & Finans Buluşmaları’nın ilk etkinliği ‘Yatırım Alternatifleri ve Risk Yönetimi’ temasıyla İstanbul’da yapıldı. Yıl sonuna kadar dört ilde yapılması planlanan etkinliğin açılış konuşmaları TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, SEDEFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Öner Çelebi ile İntegral Yatırım Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Taşdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Süleyman Sönmez: “Umudu inşa etmek için ekonomi gündemine dönmeliyiz”

Konuşmasına 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 28. Dönem Milletvekillerini tebrik ederek başlayan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Artık seçimler geride kaldı. Vakit, hayallerimizdeki kalkınmış Türkiye’ye odaklanmanın, yarının Türkiyesini ve umudu inşa etmenin vaktidir. Bunun için hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Öncelikle de asli gündemimiz olan ekonomiye hızla geri dönmeliyiz” dedi.

“İşletmeler KGF kredilerinin miktarını az, erişimini zor buluyor”

TÜRKONFED olarak her çeyrekte iş dünyasının ve üyelerinin finansmana erişim ve genel ekonomik beklentilerini ölçtüklerini hatırlatan Sönmez, 2023 yılı ilk çeyrek araştırmasının sonuçlarını da şu sözlerle paylaştı; “Çıkan sonuç, başta KOBİ’ler olmak üzere işletmeler açısından 2022 yılından bu yana şartların daha da ağırlaştığını gösteriyor. Her 3 işletmeden 1’i işletme sermayesi ihtiyacını banka kredileri veya tedarikçi ve müşterilerinden aldığı finansman ile karşılıyor. Her 4 işletmeden 3’ü krediye erişimin zorlaştığını ifade ediyor. Seçim öncesi açıklanan 350 milyar TL’lik KGF kredilerinin miktarını yeterli görmeyenlerin oranı yüzde 85 olurken, işletmelerin yüzde 74’ü de KGF kredilerine erişimin zorlaştığını belirtiyor.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.