İnan: Hedef bilinçli tüketici

İnan: Hedef bilinçli tüketici
Yayınlama: 12.09.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Çukurova Çevre ve Tüketiciyi Koruma Derneği (Çukurova ÇÜKODER) Başkanı Fatma İnan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’e görüşen ÇÜKODER Başkanı İnan; derneğin kuruluş amaçları ve hedefleri konusunda Başkan Cafer Esendemir’e bilgi verdi.

Farkındalık yaratma ve çevre bilincini geliştirmek için çeşitli projeler yapmak istediklerini, yanı sıra tüketicilerin hakları noktasında gerek yasalar ve gerekse de vatandaşlıktan kaynaklanan haklar konusunda eğitici çalışmalara imza atmak istediklerini söyleyen Çukurova TÜKODER Başkanı Fatma İnan; bu çalışmalar sırasında basının desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de her yurttaşın tüketici konumunda olduğunu, zaman zaman tüketici ile üretici ve satıcı arasında çeşitli uyuşmazlıklar yaşandığını belirterek, bilinçli tüketicinin sahip olduğu hakları bilmesi ve haklarını aramak için neler yapması noktasında bilgi sahibi olması gerektiğini söyledi.

Başkan Esendemir; temiz çevrede yaşamanın en başta gelen insan hakkı olduğuna dikkat çekerek; çevre bilincinin geliştirilmesi çabalarının desteklenmesi ve her yurttaşın temiz çevre konusunda hassas olması gerektiğini dile getirerek; basın olarak bu yöndeki çabaların teşvik edilmesi, desteklenmesi ve haberleştirilmesi için gereken desteğin sağlanacağını ifade etti.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarete; Çukurova TÜKODER Başkan Yardımcısı Mustafa Çiçekli, Sayman Serpil Özdemir, Sekreter Göksel Uri ile Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av.Rukiye Çinkılıç ve Av.Ahmet Kaya katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.