İlk defa müzeye gittiler

İlk defa müzeye gittiler
Yayınlama: 17.01.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Güney Rotary Kulübü,Yüreğir Cumhuriyet Ortaokulu’nda hem hijyen eğitimi ve psikolojik boyutu konulu bir seminer verdi. Hem de hayatında hiç müzeye gitmemiş 55 öğrenciyi Adana Müzesi’ne götürdü.

‘Geçmişi öğren geleceğe ışık tut’ diyerek Yüreğir Cumhuriyet Ortaokulu’nda hiç müzeye gitmemiş yaklaşık 55 öğrenciyi Adana Müzesi’ne götüren Güney Rotary Kulübü’nde başkan Nilgün İnal, ”Rehber Hasan Erdoğan eşliğinde müzeyi gezdirdik, tarihi bilgileri ve müzelerin önemini  dinleyen çocuklarımızla daha sonra müze bahçesinde pasta yedik, meyve suyu içtik. Müzelerin nasıl bir yaşam alanı olduğunu  katılan tüm çocuklarımızla deneyimledik. Eva Stachniak’ın dediği gibi ‘Müzeler bilginin tapınaklarıdır. Karanlığı aydınlatan, yaşamdaki sonsuz çeşitliliğin kanıtı olan bir ışık kaynağıdır’ çocuklarımıza projelerimizle ışık kaynağı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Güney Rotary Kulübü ayrıca kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Hale Erbaş, Dr. Berna Fidan ve Uzman Psikolog Fulya Öztürk’ün katkılarıyla 5-6-7 ve 8. sınıftaki öğrencilerine regl- hijyen eğitimi ve psikolojik boyutu konulu bir seminer gerçekleştirdi. . Toplam 90 kız öğrencimize 1 er saatlik dilimler halinde verilen seminerin sonunda ‘Konuşmamız Gerek’ derneğince gönderilen hijyenik ped ve kulübümüzce temin edilen ‘Hadi Konuşalım’  adlı öykü kitabı kız öğrencilere tanıtıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.