İlim Yayma Cemiyeti binlerce depremzedeye yuva oldu

İlim Yayma Cemiyeti binlerce depremzedeye yuva oldu
Yayınlama: 22.02.2023
A+
A-

 

 

Eğitimi öznesine alarak 72 yıldır milli ve manevi değerler ışığında hizmetlerini sürdüren İlim Yayma Cemiyeti ‘Yüzyılın Felaketi’ olarak adlandırılan ve 40 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde gerçekleştirdiği faaliyetlerle her kesimden insanın takdirini kazandı.
********************************************

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye büyük bir dayanışma ve yardımlaşma örneği gösterdi.

İşadamı Hüseyin Nuri Çomu’nun Başkanlığını yaptığı İlim Yayma Cemiyeti Adana Şubesi de depremin ilk anından itibaren gerek Adana’da gerek diğer şehirlerde depremden etkilenen insanların maddi ve manevi yaralarını sarma konusunda seferber oldu.

Konuyla ilgili bilgiler veren İlim Yayma Cemiyeti Adana Şube Başkanı Hüseyin Nuri Çomu; “Dünya’nın en büyük afetlerinden birinde Türkiye tek yürek oldu. Bizler de İlim Yayma Cemiyeti Adana Şubemizin uhdesinde yer alan Hacı Nazif Çelebi Öğrenci Yurdumuzda depremin ilk gününden itibaren günlük 500 kişinin gıda 250 kişinin de barınma ihtiyacını giderdik.

Sadece depremzedelere değil aynı zamanda deprem bölgesine giden her kamu kurum ve kuruluşu ile STK’ların başkan, yönetici ve görevlileri de yurdumuzu dinlenme yeri olarak seçtiler.

Yurdumuzda kalan öğrencilerimizin burs ödemelerini öne çekerek yatırdık.

Yine talimatımız doğrultusunda Nuri Çomu Vakfı ile birlikte depremden etkilenen bölgelerin tamamına 20 TIR ile battaniye başta olmak üzere çeşitli gıda, giyim, barınma malzemeleri ile hijyen kitleri gönderdik.

Deprem bölgesindeki çocuklarımıza oyuncak, boyama kitabı, çikolata ve gofret dağıtıp gönüllülerimizin onlarla vakit geçirmesini sağlayarak depremin psikolojik etkisini azaltmalarını sağlamak için destek olduk.

Adana’daki hastanelerimizde depremzede yakınlarının kişisel hijyen ve giyecek ihtiyaçları başta olmak üzere maddi manevi tüm ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduk” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Adana Şubesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin ve devletimizin hizmetinde faaliyetlerini sürdüreceklerini vurgulayan Başkan Çomu; “Genel Merkezimizin ‘Vakit Paylaşma Vakti’ başlığı ile başlattığı bir yardım kampanyamız var. Depremden etkilenen insanlarımıza maddi destekte bulunmak isteyen vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum. İlim Yayma Cemiyeti’mizin TR78-0020-3000-0500-2802-0001-17 IBAN numaralı hesaplarına depremzedeler yararına bağış yapmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Nuri Çomu açıklamalarını; “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbimizin bir daha bizi böyle büyük bir imtihanla sınamasını niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimize bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum” sözleriyle tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.