İstanbul Emniyeti'nde sürpriz atamalar: İBB soruşturmalarının başındaki isim görevden alındı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturmaları yürüten önemli isim görevden alındı. İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hakan Dulkadir, İstanbul Valiliği tarafından görevinden alınarak yerine İstanbul Havalimanı Emniyet Müdürü Orhan Şen getirildi.
Bu görev değişikliği, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaz dönemi iller arası atamaları kapsamında gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Davut Gül’ün onayladığı liste kapsamında İstanbul Emniyeti'nde çok sayıda kritik değişiklik yapıldı.
Havalimanı Emniyet Müdürlüklerinde de değişiklik
Orhan Şen’in Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilmesinin ardından boşalan İstanbul Havalimanı Emniyet Müdürlüğü’ne Yusuf Erkan atandı. Sabiha Gökçen Havalimanı Emniyet Müdürlüğü görevine ise İlyas Kayış getirildi. Böylece İstanbul’daki her iki büyük havalimanının emniyet yapısı tamamen yenilenmiş oldu.
İstihbarat Şube’de yeni isim
İstanbul Emniyeti'nde yalnızca mali suçlarla ilgili değil, istihbarat alanında da görev değişikliği yaşandı. İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü görevine Halil Çetinkaya getirildi.
Hanefi Zengin göreve döndü
Toplumsal olaylardaki sert müdahaleleriyle tanınan ve hakkında açılan soruşturma nedeniyle bir süre pasif görevde bulunan Hanefi Zengin'in de yeniden aktif göreve döndüğü öğrenildi. Bu gelişme, emniyet kulislerinde büyük yankı uyandırdı.
Müge Anlı’nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu’na yeni görev
Atamalarda dikkat çeken bir başka isim ise televizyoncu Müge Anlı’nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu oldu. Daha önce İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ve Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunan Yüzbaşıoğlu, bu kez Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü olarak atandı.
Şinasi Yüzbaşıoğlu kimdir?
1963 yılında Adana’da doğan Şinasi Yüzbaşıoğlu, lise sonrası polislik mesleğine adım attı. Meslek hayatında Erzurum ve Adana Emniyet Müdürlükleri gibi önemli görevler üstlendi. 2021’de İstanbul Asayiş Şube Müdürü olan Yüzbaşıoğlu, son dönemde İstanbul'daki kritik ilçelerde emniyet müdürlüğü yaptı. Halen 4. sınıf emniyet müdürü olarak görev yapmaktadır.